Josep Monràs manté l'Alcaldia i ofereix "diàleg" a totes les forces

El socialista aconsegueix retenir l'Alcaldia en ser el candidat del partit més votat

Josep Monràs manté l'Alcaldia i ofereix "diàleg" a totes les forces
Josep Monràs manté l'Alcaldia i ofereix "diàleg" a totes les forces

Josep Monràs, del PSC, continuarà sent l'alcalde de Mollet. Aquest matí s'ha celebrat el ple d'investidura en què ha aconseguit revalidar l'Alcaldia com a força més votada després que cap altre candidat hagi sumat la majoria absoluta de vots. Un ple de discursos farcits de bones intencions que apel·len al diàleg entre totes les forces al consistori i el treball conjunt i de consens.

Finalment, i després de les negociacions fallides per conformar un govern alternatiu al del PSC, Monràs s'ha erigit de nou com a alcalde. En el ple, tots els grups municipals han presentat el seu propi candidat. La votació ha quedat amb deu vots dels regidors socialistes per a Monràs, sis per a Oriol López d'Ara Mollet, quatre de Mollet en Comú per a Marina Escribano, dos de Ciutadans per a Iván Garrido, dos de Podem per a Xavier Buzón i un de Junts per Mollet per a Joan Daví.

En el seu discurs d'investidura, Monràs ha ofert mà estesa a tots els grups municipals per obrir un diàleg: "Haurem de tenir capacitat d'escoltar moltes de les propostes dels seus programes i que vostès també escoltin les del PSC", ha interpel·lat a la resta de grups. L'alcalde ha assegurat que el PSC ha demostrat "voluntat i capacitat de diàleg i consens", en referència als darrers quatre anys, en què ha governat en minoria i ha ofert "pluralitat i deixar de banda fronteres i murs que sembla que alguns no volen trencar".

Monràs ha fet un al·legat a favor de la convivència i ha asseverat que "és l'element més preuat i no es pot trencar de cap de les maneres ni per part de ningú i faré el que estigui a les meves mans perquè no es trenqui".

Per la seva part, els portaveus de tots els grups municipals també han manifestat la seva voluntat d'arribar a acords per la ciutat.

Joan Daví, de Junts per Mollet, ha ofert el seu suport al PSC "en temes importants per a la ciutat i sempre que hi hagi diàleg, intent de consens i transparència".

Xavier Buzón, de Podem Mollet, ha defensat que el seu grup treballarà per "l'actualització i modernització que necessita la ciutat" i per aconseguir tirar endavant el seu programa amb el dret a l'habitatge, l'accessibilitat, les polítiques socials i l'animalisme, com alguns dels principals eixos.

Iván Garrido de Ciutadans, ha interpel·lat directament el PSC a qui ha recordat que no té la majoria absoluta i que, per tant, "necessitarà diàleg, consens i bona voluntat". Garrido també s'ha compromès a fer una oposició crítica però constructiva i a no tancar la porta a parlar amb qualsevol formació.

Per la seva part, Marina Escribano, de Mollet en Comú, també s'ha sumat a la voluntat de desenvolupar una oposició constructiva i útil però "crítica i de denúncia" quan calgui", no sense abans retreure a Podem que no hagi donat suport al govern alternatiu. "No totes les forces que deien estar pel canvi ho estan perquè han triat el continuisme", ha dit. Escribano ha assegurat que "és l'hora d'arribar a consensos" i que la seva formació està determinada a fer propostes útils per a la ciutat.

Per acabar, el candidat d'Ara Mollet ERC MES, Oriol López, començava el seu discurs defensant les negociacions per un govern alternatiu. "Ho hem intentat" ha dit i també ha retret a Podem el seu posicionament: "Va néixer per transformar i a Mollet no ha estat la seva prioritat". López s'ha tornat a erigir com la "clara alternativa per governar Mollet" i s'ha ofert al PSC "tot i el passat combuls" per treballar de manera conjunta tot i que amb un advertiment. "Som la segona força al consistori i caps de l'oposició i demanem respecte", ha conclós.

Edicions locals