El PSC es planteja iniciar accions legals contra María José Sánchez, la nova alcaldessa de Sant Fost

IUSF i els socialistes van fer públics dos comunicats el diumenge en els quals titllaven de trànsfuga la nova alcaldessa

Política

María José Sánchez
María José Sánchez

Sant Fost de Campsentelles

Poc es van fer esperar les reaccions d'Independents Units per Sant Fost i el PSC després que María José Sánchez, candidata dels socialistes a les eleccions municipals del 26 de maig, abandonés el partit, es presentés com alcaldable sense que la seva formació ho sabés i acabés votada com a nova alcaldessa del poble amb el suport d'ERC-Junts per Sant Fost i Sant Fost en Comú Podem.

El diumenge el partit municipalista, guanyador de les eleccions, afirmava que María José Sánchez havia traït el seu partit i havia vulnerat l'acord al qual IUSF havia arribat amb el PSC. "Una trànsfuga accedia a l'alcaldia de Sant Fost amb l'aquiescència de sis regidors còmplices de la seva manca de valors i de compromís ètic", assenyalava la formació en un comunicat firmat per Juan Francisco Fernández, president del partit.

Així mateix, des del grup polític es va demanar que aquestes actituds fossin "bandejades per sempre del joc polític" i es va assegurar que es seguiria "treballant des de l'oposició, amb rigor i fermesa, per construir un Sant Fost millor".

Les paraules del PSC, també en un comunicat del diumenge, no van ser més amistoses. El partit assegurava que desconeixia "les converses paral·leles que María José Sánchez havia dut a terme" i la titllava de trànsfuga. "El comportament de María José Sánchez vulnera tots i cadascun dels nostres principis democràtics, ètics i morals", afirmaven des del partit per sentenciar que "arran de la seva actuació ha estat expulsada de forma immediata".

"Ens reservem el dret d'emprendre accions legals contra María José Sánchez i li exigim que torni l'acte de regidora", acabaven dient els socialistes de Sant Fost.

Edicions locals