Maria José Sánchez trenca el seu silenci després de ser nomenada alcaldessa de Sant Fost

"Entre la meva pròpia consciència i la disciplina de partit, vaig triar la primera", explica la nova alcaldessa

Política

María José Sánchez abandona l'Ajuntament
María José Sánchez abandona l'Ajuntament

Sant Fost de Campsentelles

Dissabte passat, Maria José Sánchez abandonava l'Ajuntament de Sant Fost a correcuita en un cotxe conduït pel seu marit entre aplaudiments i insults. Després de quasi una setmana en silenci, la nova alcaldessa de Sant Fost ha explicat els motius que la van dur a pactar l'alcaldia amb ERC-Junts per Sant Fost i SF En Comú Podem a esquenes del PSC, partit pel qual es presentava com a cap de llista.

En un comunicat, l'alcaldessa ha dit aquest dijous que "després de quasi 40 anys treballant a l'Ajuntament he vist en primera persona les diferències de criteri amb les que es tractava als treballadors i treballadores de l'Ajuntament per part dels membres de l'antic equip de govern IUSF".

Sánchez ha carregat durament contra el partit municipalista assenyalant que ha governat amb "un estil arbitrari" i ha prioritzat "els interessos d'uns pocs per sobre de l'interès col·lectiu". La nova alcaldessa relata que va decidir acostar-se al PSC per impulsar "un canvi real en la manera de fer política en el poble".

Com també han fet ERC-JxSF i SF En Comú Podem, Sánchez, ha expressat la seva decepció amb el partit socialista de Sant Fost: "Durant la campanya electoral, el PSC de Sant Fost explicava a l'electorat que l'acord de governabilitat que tenien amb IUSF a la darrera legislatura no s'havia complert i que per tant, si tenien l'oportunitat, no els tornarien a donar suport".

Amb tot, la regidora no adscrita a cap partit després d'abandonar el PSC minuts abans de ser proclamada alcaldessa al ple de dissabte, ha explicat que "des del PSC em van intentar convèncer per tal de donar suport a IUSF per raons que no compartia i que poc o res tenien a veure amb el municipi". I ha afegit que va manifestar les seves discrepàncies "atès que considerava que decebríem al nostre electorat".

Per tots aquests motius Sánchez ha assenyalat que va decidir apartar-se del PSC de Sant Fost i esdevenir regidora no adscrita. "Va ser per mi un acte dolorós, però coherent amb les meves conviccions", ha afirmat l'alcaldessa. "Entre la meva pròpia consciència i la disciplina de partit, vaig triar la primera", ha asseverat.

Edicions locals