Més de 800 mossos i policies locals es graduen a Mollet

Dimecres es van lliurar els diplomes del Curs de formació bàsica per a policia als nous agents

Societat

Alguns dels nous agents que passaran al cos de Mossos d'Esquadra i de les policies locals de Catalunya
Alguns dels nous agents que passaran al cos de Mossos d'Esquadra i de les policies locals de Catalunya | ACN / Miquel Codolar

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet, va acollir dimecres l’acte de lliurament de diplomes del Curs de formació bàsica per a policies 2018-2019. Enguany s’han graduat 804 agents: 454 nous mossos d’esquadra i 350 policies locals de 84 ajuntaments catalans. A més, s'han incorporat 12 nous agents al cos de Mossos d’Esquadra provinents de cossos de policies locals.

Aquesta 32a promoció del curs es va iniciar el passat 3 de setembre amb 893 alumnes, 511 dels quals eren aspirants a mossos d’esquadra. Un cop començat el curs, s’hi va afegir un agent més. Del total dels aspirants, 41 han suspès, 15 hi van renunciar durant el curs, un ha causat baixa i un ha quedat pendent d’avaluar. Els mossos que es van graduar dimecres a l’ISPC  de Mollet iniciaran pròximament l’any de pràctiques que hauran de superar destinats a comissaries d’arreu del territori català.

Pel que fa a les policies locals, 382 agents van iniciar el curs i 4 agents més s’hi van incorporar iniciat el curs. Del total d’alumnes, 29 han suspès, 6 van renunciar durant el curs i un ha causat baixa.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar als nous agents que facin “prevaldre la justícia per sobre de la venjança o de la força”. També els va dir que, sigui quin sigui el seu destí, “no perdin de vista que estan servint el seu poble i el seu país”, i els va recordar que seran “vetlladors dels drets i llibertats de la ciutadania arreu dels pobles i ciutats del país”.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, es va dirigir als alumnes i els va dir: “A partir d’avui passeu a ser una peça clau de la seguretat del nostre país, perquè vosaltres feu possible el nostre model propi de seguretat”. I va cloure: “Vull destacar la tasca dels nostres policies com un element clau d’un dels principis bàsics del nostre model de seguretat, la proximitat”, va afegir.

Edicions locals