Mollet cremarà en la nit més curta de l'any

L'arribada de la flama del canigó donarà inici a les activitats de Sant Joan, amb revetlla popular i foguera al parc de ca l'estrada

Cultura

Mollet del Vallès, Montornès del Vallès, Parets del Vallès

Nit del foc, nit de les bruixes o nit de festa. L'origen de la revetlla de Sant Joan és desconeguda. Aquesta nit tan màgica podria tenir més de cinc segles d'antiguitat i en coincidir amb el solstici d'estiu provenir del món precristià pagà.

Sigui com sigui el cert és que tot el Baix Vallès està ja preparat per celebrar la revetlla.

A Mollet

La ciutat començarà les seves activitats a les 18.30 h del diumenge. Serà amb una ballada de sardanes a la plaça de Catalunya amb la Cobla Sabadell. La Colla Gegantera, Castellers de Mollet i el Club Muntanyenc s'encarregaran de dur a terme una cercavila per rebre la Flama del Canigó a les 19.15 h des de la cruïlla de Rambla Nova amb Via Ronda. La flama arribarà a les 20.15 h a la plaça Catalunya i allí es realitzarà el seu traspàs a les poblacions veïnes i la lectura del manifest a càrrec de la Colla de Morats, la Colla dels Torrats i la Colla Gegantera. Després la flama enfilarà cap al parc de Ca l'Estrada amb la col·laboració de la Colla de Diables a les 21.45 h. Allí es realitzarà l'encesa de la foguera de Sant Joan a càrrec de Ball de Diables i un sopar popular a partir de les 22 h que comptarà amb cafè, mojito i pinya colada a càrrec de Mollet&Cuba amb l'objectiu de recaptar fons per a projectes solidaris a l'illa del Carib. Ja entrada la nit, a les 22.45 h es podrà ballar amb música de DJ fins a les 2 h.

També es celebrarà la revetlla a partir de les 20 h al carrer Francesc Macià i a la plaça de l'Artesania. En el primer cas serà l'AV de l'Estació de França qui organitzarà un sopar i festa, mentre que en el segon cas serà l'AV Fira Artesans. A més, la revetlla també es celebrarà al pavelló de la Riera Seca des de les 21 h. A les 23 h es realitzarà el ball de revetlla amb Mar i Cel a la pista exterior del pavelló. Per últim, el Club Esportiu de Sords de Mollet oferirà la seva revetlla al carrer de Sant Ramon.

A Montornès

Les festes de Sant Joan de Montornès van començar fa una setmana i s'allargaran fins al dilluns. El divendres els actes començaran amb la inauguració de l'exposició de manualitats del Casal de la Gent Gran Nord a les 18 h.

Una hora més tard, es realitzarà una cercavila gegantera des del carrer de la Llibertat fins a la plaça del Poble.

Serà a les 20 h quan la Colla de Geganters farà el pregó de festes. A les 22 h, l'Esplai Panda organitzarà una gimcana a la plaça de Federico García Lorca i a la mateixa hora els més atrevits tenen una cita amb la baixada de carretons. Per últim i també a les 22 h Rosario Mohedano proposa un cabaret musical a la plaça del Poble.

Les activitats es reprendran el dissabte a les 9 h amb el campionat de bitlles i petanca. A les 11 h serà el moment dels més petits amb un tobogan aquàtic gegant al carrer del Vallès. A partir de les 18 h serà el torn per a la gimcana d'aigua a la plaça de Lluís Companys i a les 19 h es durà a terme el 10è Recital de poesia Bernardo López a l'Espai Montbarri. El dia tancarà a les 23 h amb un concert de Versión Imposible a la plaça del Poble. El diumenge Montornès Nord celebrarà la revetlla a partir de les 12 h amb la festa de l'escuma a la plaça del Poble. A les 21.30 h serà el torn per a l'espectacle de foc a càrrec del Ball de Diables i Drac de Montornès. Tot seguit hi haurà el Petit correfoc fins a la foguera de Sant Joan i a les 22.30 h es realitzarà la tradicional encesa de la foguera al pati de l'escola Marinada. A les 23 h hi haurà el ball de revetlla amb el duet musical Blue Maresme i a les 00.30 h la Festa jove amb DJ Ruben i DJ Alain a la plaça del Poble. La festa acabarà el dilluns amb una paella popular a les 14 h al pati de l'Escola Marinada, el Festival de danses a les 19 h, un sopar de germanor a la fresca a les 21 h i l'Espectacle Show Stars Montornès Nord.

A Martorelles

Tota la festa de Sant Joan començarà diumenge a les 20.30 h amb la rebuda de la Flama del Canigó a la masia de Can Carrencà. A les 21.30 h es durà a terme un sopar popular al mateix indret i a les 23.30 h es procedirà a l'encesa de la foguera. A les 00 h hi haurà festa amb DJ. D'altra banda, el dissabte següent i amb motiu de la revetlla de Sant Pere es celebrarà a la masia de Carrencà una nova festa que començarà a les 19.30 h amb una audició de sardanes. A les 22 h hi haurà sopar i a les 23.15 h un ball. Organitzada per Joventut Sardanista de Martorelles, té un preu de 12 euros i es pot reservar fins al dijous.

A Parets

Un any més, la plaça de la Vila de Parets  rebrà  la  tradicional Flama  del  Canigó a les 20 h.  Des  de  les  18.30  h, però, a la mateixa plaça tindran lloc diverses actuacions de la colla del Ball de Gitanes Parets, el Niu d'Art Poètic i els  Amics  de  la  Sardana de Parets. Al  vespre, al local de Manyacs, es farà la  revetlla dels castellers de Parets amb un sopar per 12 euros amb amanida, botifarra, xistorra, truita de patates, got de sangria, coca i cava. També hi haurà música en viu a càrrec de Mil Hombres i ball. A més, el divendres el casal de Ca n'Oms durà a terme una revetlla avançada amb el grup Maky Maky a partir de les 22 h.

A la Llagosta

Un any més Les Llagostes de l'Avern encendran la foguera de Sant Joan a les 21.30 h. A partir de les 19.30 h de diumenge al recinte firal hi haurà coca i xocolatada. Pel que fa a la festa serà la Colla dels Volats qui organitzarà una revetlla de 21 a 4 h al Parc Popular.

A Montmeló

Aquesta revetlla de Sant Joan porta novetats: es centralitza al parc de la Cucurny. El diumenge a partir de les 17.30 h hi haurà activitats per als més petits de la mà del Cij Esplaia't Montmeló i animació infantil amb Roger Canals. La festa continuarà amb la rebuda de la flama i encesa de la foguera i amb coca i petards. També, des de les 22 h hi haurà música amb Choffers i Banda Biruji. La festa s'allargarà fins a les 4 h.

A Sant Fost

La Flama del Canigó arribarà al poble de la mà del grup GAM SXX de Sant Fost i l'Agrupació Sardanista Alba del Vallès. Serà a la plaça de la Vila a les 20.30 h del diumenge. També es llegirà un manifest i es farà un ball de bastons. A més, a l'Espai Jove de la Llera hi haurà festa des de les 23 h fins a les 6 h organitzada per l'Associació de Joves de Sant Fost.

A Santa Maria de Martorelles

A la plaça de l'Església de Santa Maria  de  Martorelles  també  se  celebrarà dissabte la revetlla a partir de les 21 h. S'obsequiarà els assistents amb una copa de cava i coca.

Edicions locals