Justícia gestiona la creació d'un espai per a fiscals als nous jutjats de Mollet

El Departament proposa ampliar amb 500 metres quadrats l'actual espai que s'està adequant a Can Fàbregas Nou

Societat

Justícia gestiona la creació d'un espai per a fiscals als nous jutjats de Mollet
Justícia gestiona la creació d'un espai per a fiscals als nous jutjats de Mollet

Laura Ortiz

El Departament de Justícia de la Generalitat ha assumit la petició feta per la comunitat judicial molletana i està gestionant una ampliació d'espai als futurs jutjats de Mollet del Vallès, que aculli una subseu de Fiscalia a la ciutat.

La conselleria ha efectuat l'estudi funcional i d'adequció del nou espai i ha traslladat a la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat, depenent del Departament d'Economia del govern català, la proposta per ampliar el contracte de lloguer amb 500 metres quadrats més que es destinarien a la Fiscalia. "És Patrimoni qui ha de determinar la viabilitat de la proposta que està estudiant i que dependrà de la disponibilitat pressupostària", apunta Joan Abad, secretari de Relacions amb l'Administració de Justícia, qui afegeix, però, que la resolució arribaria a partir del 2020, quan es preveu que les obres del jutjats ja estiguin enllestides.

Projecte inicial amb mancances

La planificació inicial dels nous jutjats que s'estan habilitant a uns locals de lloguer a Can Fàbregas Nou no comptava amb un espai que permetés traslladar-hi l'equip de fiscals, que actualment treballa des de la delegació de Granollers. Davant aquesta mancança, tant Fiscalia, com l'aleshores jutge degà de Mollet, José María Asencio, i l'Ajuntament reclamaven l'existència d'un espai suficient perquè hi poguessin treballar els cinc fiscals. "La idea és que l'equip no hagués de continuar a Granollers i es pogués traslladar a Mollet per agilitzar la feina. Però el projecte només preveu un despatx com el que tenim ara però amb finestra", assegurava aleshores Asencio.

Abad considera que la petició és "justa". "El nou espai permetrà una major coordinació i eficiència de l'administració de justícia al partit judicial de Mollet", explica Abad, qui apunta que en el primer projecte "vam donar servei al que consideràvem prioritari i essencial".

Obres complint calendari

Al desembre de 2018, començaven les obres d’adequació de l’immoble de Can Fàbregas que acollirà els nous jutjats de Mollet i que està previst que estiguin enllestits durant la tardor d'aquest any. Segons Abad, els treballs avancen segons el termini previst i espera que el nou equipament es pugui posar en marxa abans d'acabar l'any.
Justícia va llogar el local de Can Fàbregas per un import de 29.000 euros mensuals, que pagarà durant 20 anys. Les obres d’adequació van a càrrec del propietari de l’edifici i el departament hi instal·larà posteriorment el mobiliari i els equips informàtics.

El nou edifici permetrà agrupar en un mateix espai els jutjats i el Registre Civil, que actualment estan ubicats en diferents punts de la ciutat. Can Fàbregas disposarà de 2.800 m2 de superfície en dues plantes: planta baixa (1.408 m2) i planta primera (1.391 m2). En total, els jutjats de Mollet guanyaran uns 700 m2 d’espai respecte de les dependències actuals.

Edicions locals