Més de 200 persones es mobilitzen contra la presumpta agressió sexual a Mollet

Tot i que que no s'hauria produït cap denúncia, la investigació del cas està oberta i els Mossos podrien haver actuat d'ofici

Societat

Més de 200 persones es mobilitzen contra la presumpta agressió sexual a Mollet
Més de 200 persones es mobilitzen contra la presumpta agressió sexual a Mollet

Les entitats Atzarola i Mollet Feminista van convocar dimarts a la tarda una concentració a la rambla Fiveller (als quatre bancs) per rebutjar la presumpta agressió sexual que s'hauria produït durant la revetlla de Sant Joan a la capital baixvallesana.

La mobilització va sorgir entre tots dos col·lectius i "arran de la notificació d'un delicte d'agressió sexual a Mollet durant la revetlla", segons va explicar Ivet Muñoz, de Mollet Feminista. En aquest sentit, Muñoz va afegir: "Ens havíem mobilitzat per antigues agressions d'arreu de l'estat, i aquest era un motiu suficient per visibilitzar aquesta causa a nivell municipal".

L'objectiu de tot plegat "és que tot el moviment feminista que hi ha a Mollet s'uneixi" per demostrar que "Mollet no permet aquestes agressions i que hi ha una resposta directa davant d'agressions sexuals", va dir Paula Burgueño, d'Atzarola.

Burgueño també va fer una crida a l'actuació de la institució local: "També intentem cridar a l'Ajuntament a què es mogui més i faci més coses com a resposta a aquestes agressions". Una d'aquestes actuacions requerides és "la necessitat que hi hagi un punt lila a les festes majors, ja que el protocol de violència de gènere encara està trigant molt a què es posi en marxa i és bastant necessari".

De fet, Muñoz va puntualitzar que aquest protocol contra les agressions sexistes en espais d'oci "arriba una mica tard". "Per a aquesta festa major encara no tindrem el protocol actiu i potser no hi ha un punt lila. Per tant, exigim al govern que diguin quines accions faran per cobrir tota la festa major", va afegir.

L'Ajuntament es podria personar com acusació particular

De moment, sobre el cas en concret, l'Ajuntament molletà ja ha publicat un comunicat en el qual informa que "es posa a plena disposició de la família afectada i que, en cas de confirmar-se la denúncia, es personarà com acusació particular en nom de la ciutadania de Mollet, com ha fet sempre en els casos d’agressió produïts a la ciutat".

Tot i que dilluns el conseller d'Interior, Miquel Buch, va informar que hi va haver una denúncia per agressió sexual a una menor a Mollet la passada revetlla de Sant Joan, sembla ser que no s'hauria produït cap denuncia. Tanmateix, els Mossos d'Esquadra, que confirmen que la investigació està oberta, poden actuar d'ofici en casos en els quals troben indicis d'una agressió, com podria haver estat aquest cas.

Edicions locals