Monràs estructura el seu govern en àrees per potenciar les polítiques socials, la justícia ambiental i l’educació i la innovació

L'alcalde confia en els quatre regidors veterans la coordinació de les quatre macroàrees

Política

Monràs estructura el seu govern per potenciar les polítiques socials, la justícia ambiental i l’educació i la innovació
Monràs estructura el seu govern per potenciar les polítiques socials, la justícia ambiental i l’educació i la innovació

L'Ajuntament ja disposa de nou cartipàs municipal. L'alcalde, Josep Monràs, ha distribuït les responsabilitats entre els deu càrrecs electes socialistes i ha confiat la coordinació de les quatre grans àrees de govern entre els quatre regidors veterans.

La primera d'aquestes macroàrees és Governança, Economia i Serveis Territorials, coordinada per Mireia Dionisio, i en la qual es treballarà en tres àmbits: economia i serveis generals, territori i planificació urbanística i justícia ambiental i paisatge urbà. Aquest últim punt serà una de les prioritats del govern molletà aquest mandat. "Tenim un espai públic de qualitat a la ciutat però hi volem posar un ènfasi especial per millorar-lo", apunta Monràs. En aquest àmbit també destaca la voluntat del govern de caminar cap a la transició energètica amb reptes com l'impuls de l'ús dels vehicles elèctrics o l'eliminació d'ús de les bosses de plàstic a la ciutat, entre altres accions.

La segona macroàrea de govern és la de Serveis Personals i Acció Cívica, coordinada per Mercè Pérez, una àrea que, com a novetat, deixa de tenir competències en les polítiques més socials que passen a dependre d'una altra macroàrea anomenada de Drets Socials, que està sota la tutela d'Ana Maria Díaz. "Creem una àrea específica de drets socials per, en el marc de les nostres competències, seguir ajudant les famílies en situació d'exclusió social”. En aquest àrea, Monràs ha destacat la posada en marxa d'una nova regidoria, la de Respecte Animal. "Es farà una tasca de sensibilització pel respecte animal però també hi haurà sancions i serem bel·ligerants amb els propietaris incívics", apunta l'alcalde.

L'última gran àrea del govern local és la coordinada per Raúl Broto i que porta per nom Govern obert, desenvolupament econòmic i innovació. En aquest cas, s'enforteixen les polítiques d'educació, amb una nova regidoria d'Infància i el desenvolupament del concepte ciutat educada i educadora. "Una ciutat conscient que cal aprendre per evitar l’egoisme, l’individualisme o la manca de solidaritat”, explica l'alcalde.
També pel que fa a la innovació, l'àrea coordinada per Broto, té com a finalitat "dedicar esforços als beneficis que podem treure fent de Mollet una ciutat digital i intel·ligent", ha dit Monràs, qui posa com a exemple la reconversió de l'enllumenat públic en enllumenat intel·ligent. "Suposaria una inversió però a la llarga és un estalvi".   

Programes estratègics

A més de la configuració del cartipàs, l’alcalde ha mostrat la voluntat de posar en marxar quatre programes estratègics transversals: Mollet agenda 2030, seguint els objectius de desenvolupament sostenible marcats per Nacions Unides; Ciutat Educadora i Saludable, amb polítiques municipals adreçades a l’educació des de la vessant cívica, integradora i dels hàbits saludables; Ciutat Verda, amb polítiques vinculades als desenvolupament sostenible, i Ciutat SMART, per millorar els serveis públics municipals a través de la millora que les tecnologies i l’ús de les dades.

Monràs assegura que darrere aquestes grans àrees i programes estratègics "hi ha projectes a desenvolupar, no són àrees buides". Pel que fa a les delegacions, el fet de passar de set a deu regidors al govern "fa que el treball estigui més distribuït i potser les coses es podran fer amb més celeritat". Sobre el repartiment de responsabilitats entre els diferents noms, Monràs assegura que "ha estat fàcil perquè són peresones amb criteri, que coneixen i s'estimen la ciutat. La política no només s'exerceix des de la professionalitat sinó també ds del criteri i el sentit comú", conclou.

Delegació de responsabilitats

Les regidories s'han distribuït de la següent manera:

JOSEP MONRÀS (Alcalde)
- Esports
- Centre d’Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura

MIREIA DIONISIO (1a tinent d’alcalde)
Coordinadora de l’Àrea de Governança, Economia i Serveis Territorials
- Economia
- Tecnologia i Administració Electrònica
- Planificació, Gestió i Disciplina Urbanística
- Projectes Urbans i Obra Pública
- Inspecció de Serveis Territorials
- Serveis Urbans
- Comunicació
- Mollet Comunicació
- Mollet Impulsa

MERCÈ PÈREZ (2a tinent d’alcalde)
Coordinadora de l’Àrea de Serveis Personals i Acció Cívica
- Cultura i Festes
- Promoció Cívica
- Comerç i Mercats
- Patrimoni Cultural i Documental
- Fundació Municipal Joan Abelló
- Mercamollet
- Barri Estació de França
- Barri del Calderí

RAÚL BROTO (3r tinent d’alcalde)
Coordinador de l’Àrea de Govern Obert, Desenvolupament Econòmic i Innovació
- Ocupació
- Educació
- Infància
- Justícia Ambiental, ecologisme i transició energètica
- Ciutat Digital
- Participació i transparència
- Projectes Europeus i Cooperació
- Institut Municipal d’Educació (IME)
- EMFO
- Centre d’Estudis Molletans (CEM)
- Barri de Can Borrell
- Gallecs

ANA M. DÍAZ (4a tinent d’Alcalde)
Coordinació de l’Àrea de Drets de Socials
- Serveis Socials
- Habitatge
- Gent Gran
- Solidaritat
- Respecte Animal
- Institut Municipal de Servei als Discapacitats (IMSD)
- Barri de Lourdes
- Barri de Plana Lledó

JUAN TORRECILLA (5è tinent d’Alcalde)
- Recursos Humans
- Atenció a la Ciutadania
- Joventut
- Barri de Riera Seca

JUANJO BAÑOS
- Seguretat ciutadana i convivència
- Mobilitat
- Barri de Santa Rosa
- Barri d’Estació del Nord

ENCARNA ORTIZ
- Promoció empresarial
- Turisme i promoció de la ciutat
- Barri de Centre
- Barri de Col·legis Nous

PEPI MUÑOZ
- Salut Pública
- Polítiques de gènere, feminisme i diversitat
- Consum
- Barri de Can Pantiquet
- Barri de la Casilla

FRANCISCO PARADAS
- Paisatge Urbà i Accessibilitat
- Coordinador programa de Barris

Edicions locals