L'Ajuntament de Mollet habilita llocs frescos i amplia l'horari de les fonts davant l'onada de calor

Les fonts funcionaran més hores perquè la ciutadania s’hi pugui refrescar

Societat

L'Ajuntament habilita llocs frescos i amplia l'horari de les fonts davant l'onada de calor
L'Ajuntament habilita llocs frescos i amplia l'horari de les fonts davant l'onada de calor

L’Ajuntament de Mollet ha habilitat diversos espais frescos i ha ampliat els horaris de les fonts per l’onada de calor que pateix Catalunya aquesta setmana.

Els espais habilitats són els equipaments municipals, la Biblioteca de Can Mulà, l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament o el Mercat Municipal. Les fonts funcionaran més hores perquè la ciutadania s’hi pugui refrescar.

En concret, i fins diumenge, la font del Parc de les Pruneres funcionarà de 10 a 12 h i de 17.30 a 22 h; la Dona d’Aigua, d’11.30 a 14 h i de 17.30 a 19 h; les del Parc dels Colors, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h i les de Balmes, d’11.30 a 14.30 h i de 17 a 20 h.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, l'episodi de calor arribarà al seu punt àlgid dijous i divendres a tot el territori, amb temperatures que podrien superar els 40 graus a l’interior.

Per minimitzar els efectes de les altes temperatures, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat llocs frescos pensats, especialment, per a les persones més grans de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que s’hagin d’estar o fer activitat física a l’aire lliure, i persones amb malalties cròniques. A més a més, es reforça l’atenció domiciliària i als Centres d’Atenció Primària.

Davant l'onada de calor es donen alguns consells per minimitzar els seus efectes com beure molta aigua, sobretot gent gran i infants; fer menjars lleugers; evitar fer exercici intens; portar gorra i roba lleugera de color clar; de dia, tancar les persianes on toca el sol i al vespre, obrir les finestres per refrescar.

Horari excepcional de les fonts

Des del dijous 27 fins el diumenge 30 de juny s’amplia l’horari de funcionament de les fonts de Mollet perquè la ciutadania s’hi pugui refrescar.

Edicions locals