Sergi Mingote arriba al Camp 2 del Nanga Parbat

Ha decidit coronar un tercer vuit mil en la seva expedició al Karakoram

Esports, Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

Mingote intentarà el Nanga Parbat abans de fer els Gasherbrum I i II
Mingote intentarà el Nanga Parbat abans de fer els Gasherbrum I i II | Sergi Mingote

L’Alpinista de Parets del Vallès Sergi Mingote es troba actualment al Camp 2 de la muntanya Nanga Parbat, concretament a 6.050 metres d’altitud.

El Nanga Parbat és un cim de 8.126 metres. És, per tant, un nou vuit mil que Mingote ha escollit recentment coronar. De manera que seria el tercer vuit mil d’aquesta nova expedició a la serralada del Karakoram, al Pakistan, que se sumaria alS Gasherbrum I (8.080 m) i II (8.035 m).

El Nanga Parbat és la novena muntanya més alta del món i es tracta d’una de les muntanyes més dures i perilloses de la serralada del Karakoram: un centenar d’alpinistes han perdut la vida en intentar escalar-la des del primer intent, que data de l’any 1895. El cim no es va coronar per primera vegada fins a l’any 1953, quan ho va aconseguir l’austríac Hermann Buhl.

Ara ho intentarà Mingote, que es troba al C2 després d’una dura travessa de 13 hores des del Camp Base. L’esportista d’elit paretà explica que està sent complicada aquesta expedició.

De fet, va haver de socórrer un alpinista amb “clars símptomes d’hipotèrmia”, afirma. “Va ser una situació extrema, però de mica en mica es va anar refent. Comencen a ser habituals aquestes situacions delicades en alçada i no m’agrada gents”, explica Mingote. “Aquestes situacions et fan créixer com a alpinista i com a persona”, recorda el de Parets.

Ara, Sergi Mingote intentarà pujar fins al C3. Després del Nanga Parbat li faltaran els dos Gasherbrums.

Té temps fins al 16 de juliol per completar el rècord de coronar sis vuit mils en menys d'un any sense l'ajuda d'oxigen artificial.

Edicions locals