L'artista molletana Susana Malagón converteix la literatura en objectes

L'obra s'exposa al Racó de l'artista del Museu Abelló fins al pròxim 29 de setembre dins el marc de les activitats d'estiu de l'equipament

Cultura

Susana Malagón
Susana Malagón

Contes objecte o objectes conte. Aquesta és la suggerent proposta que va presentar Susana Malagón el dijous al Museu Abelló de Mollet a El Racó de l'artista i que es podrà veure fins al pròxim 29 de setembre.

La idea titulada Conte/Objecte va sorgir a mitges entre l'artista molletana i la seva parella, l'escriptor Enrique Carro. "Feia temps que volia plasmar artísticament els relats de l'Enrique", explica Malagón. "Primer vaig pensar a fer un llibre d'artista, però la idea va anar evolucionant i s'ha acabat convertint en aquesta exposició de nou peces en la qual es combinen diferents tècniques", afegeix.

Qui visiti El Racó de l'artista podrà veure aquestes nou peces que ja han estat exposades al Pati Llimona de Barcelona per Sant Jordi i amb les quals "es vol donar un nou significat als objectes a partir de la narració literària".

Segons expliquen des del museu, l'exposició es troba "a mig camí entre el Ready-Made de Duchamp i la teoria dels jocs del llenguatge de Wittgenstein". "Es parla de la vida que produeix la ficció literària i de com aquesta vida canvia el significat de l'objecte escollit", afageixen.

Després de passar pel museu molletà, Malagón vol portar les seves creacions artístiques a altres centres. "Voldria portar l'obra al MACBA on hi ha un fons de llibres artístics, però això ja es veurà", comenta.

Plenitud creativa

"La veritat és que no paro, el meu sistema creatiu està super endollat... tot i que això no sempre és bo", diu Malagón. Després d'exposar a Granollers, al Joana Barcala i al Lledoner, l'artista exposarà a Martorelles, a Mallorca, després a Suïssa i a l'octubre a Empúries. "Com més estimules la creativitat més s'activa i ja no la pares", assevera Malagón.

La molletana conclou que a la ciutat que l'ha vist néixer com artista hi ha dificultats per vendre obres, però les institucions donen molt suport als artistes. "Hi ha moltes entitats que et donen la mà, però el públic no s'acaba de llençar", afirma.

Edicions locals