L'ADHEC crea una sectorial de perruqueries i estètica

Ha nascut a Mollet i es vol estendre per tot l'estat

Economia

L'ADHEC crea una sectorial de perruqueries i estètica
L'ADHEC crea una sectorial de perruqueries i estètica

L'Associació de Dones i Homes Emprenedors de Catalunya (ADHEC) va decidir dilluns crear una associació sectorial de perruqueries i estètica dins de la mateixa ADHEC, que inicialment compta amb perruqueries molletanes, però que pretén estendre's arreu de l'Estat. Ho va fer en una reunió amb representants del sector de la capital baixvallesana.

L'objectiu principal d'aquesta nova agrupació és treballar en comú per reduir l'IVA, que des del 2012 està al 21%. Prèviament havia estat al 8%, però la demanda és baixar-lo almenys fins al 10%.

Per fer aquestes exigències se sustenten en un parell d'aspectes: d'una banda, en el fet que "la perruqueria és una tasca artesana i no és un luxe", afirma Lluís Farré, president de l'ADHEC; i d'altra, en la comparació amb altres percentatges que consideren incomprensibles, com és que "la pornografia està al 4%", afegeix Farré.

Precisament per aconseguir abaixar l'IVA, dilluns també van decidir engegar una campanya de signatures arreu de la ciutat que també volen estendre per tot l'Estat.

Farré assegura que "el col·lectiu ho està passant malament", i no només per l'elevat IVA que han de pagar, sinó també "per la competència deslleial". "Pots muntar una perruqueria sense cap formació i hi ha qui en té a casa, sense pagar impostos", lamenta el president de l'ADHEC.

D'altra banda, aquesta sectorial de perruqueries també treballarà per solucionar els problemes que alguns perruquers tenen amb la SGAE, en contra d'haver de pagar els drets d'autor per posar música als locals, si no hi ha un lucre.

Edicions locals