Mingote completa el repte 3x2x8000 amb el cim del Gasherbrum II

Aconsegueix el rècord Guinness de fer sis vuit mils en un any i sense oxigen artificial

Esports, Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

Sergi Mingote durant la seva última expedició al Karakoram
Sergi Mingote durant la seva última expedició al Karakoram | S.M.

Nil Artiaga

L’alpinista de Parets del Vallès Sergi Mingote ha aconseguit completar el projecte solidari 3x2x8000, després d’assolir, aquesta matinada de dijous hora catalana, el cim del sisè vuit mil: el Gasherbrum II (8.035 metres).

Mingote finalitza, d’aquesta manera, el repte d’assolir sis vuit mils en un any i sense l’ajuda d’oxigen artificial; de manera que aconsegueix fer el rècord Guinness.

Tot i que el primer cim, el del Broad Peak, va ser el 16 de juliol, i aquest últim hagi estat en dia 18, fonts properes a Mingote expliquen que es compta el mes sencer i no el dia concret, en aquest sentit; i que, llavors, ho havia de fer durant el mes de juliol.

L’alpinista del Baix Vallès ha coronat aquest cim després d’una travessia complexa en la qual va haver de canviar el seu objectiu. I és que la seva idea inicial, després de fer el Nanga Parbat fa dues setmanes, era pujar primer al Gasherbrum I, tot i que el G2 és més assequible.

No obstant això, quan es trobava al Camp 2 del G1 (a uns 6.400 metres d’altura), les males condicions climàtiques i alguns imprevistos no li van permetre seguir fins al Camp 3, i el paretà va haver de fer marxa enrere fins al C1.

Va ser posteriorment, doncs, quan va decidir atacar el Gasherbrum II. El dia 16 de juliol ja es trobava al Camp 2; i, un dia després, al Camp 3, a uns 7.000 metres d’altitud. A partir d’aquí, va decidir atacar el cim de forma directa i, avui finalment, ha pogut tornar a fer “l’àliga” dalt del sisè vuit mil.

El cim del Gasherbrum II se suma al del Nanga Parbat en aquesta expedició al Karakoram, a l’Himàlaia. Ambdós se sumen al K2, el Manaslu, el Broad Peak i el Lhotse, aconseguits anteriorment.

Edicions locals