PSC i Podem acorden la creació d'una comissió bilateral

Socialistes i podemites volen treballar acords pels pressupostos i les ordenances municipals

Política

PSC i Podem acorden la creació d'una comissió bilateral
PSC i Podem acorden la creació d'una comissió bilateral

La bona sintonia entre el PSC i Podem s'ha materialitzat en l'acord per crear una comissió bilateral entre els dos partits que treballi temes cabdals com els pressupostos i les ordenances municipals de cara a l'any vinent i la reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM).

Totes dues forces han volgut exhibir l'acord amb un comunicat conjunt després de la reunió mantinguda dilluns, una trobada que es convocava dies després que Podemos Mollet llancés la proposta de crear aquesta comissió de treball.

Segons el comunicat, en aquesta primera reunió, els dos partits han pogut contrastar que hi ha "molts punts d’acord" entre ambdues formacions en temes com la justícia social, la defensa del medi ambient, la necessitat de tenir una "fiscalitat justa i equilibrada en la que pagui més el que més té", la protecció dels més vulnerables i la garantia del manteniment i la millora dels serveis de la ciutat.

És per això, que les dues formacions han acordat començar a parlar de model de ciutat i treballar per cercar acords i sinèrgies en, entre d’altres, punts com les Ordenances Fiscals, Pressupostos Municipals 2020 o la reforma del Reglament Orgànic Municipal, així com el seguiment de les polítiques que el govern vagi desenvolupant els propers mesos.

Amb aquest objectiu de treball conjunt, PSC i Podemos també han acordat crear un grup de treball amb representació dels dos partits, per "començar a analitzar detingudament totes les coincidències programàtiques de les dues formacions polítiques".

Els dos partits conclouen el comunicat defensant que "per responsabilitat política i ètica davant de la ciutadania" cal prioritzar "el diàleg, la recerca de consensos i el treball "per sobre de qualsevol interès partidista".

Edicions locals