Sentiment i arrels en la portada especial de Som de l'artista Susana Malagón

A 'sentir', la molletana ha utilitzat una tècnica pictòrica mixta en la qual es combina els llapis de colors, les aquarel·les i els retoladors

Cultura

Cartell portada diari Som
Cartell portada diari Som

Sentir. Aquest és el títol de l'obra que l'artista Susana Malagón ha cedit per il·lustrar la portada especial d'aquesta edició de festa major del diari Som. Mitjançant una tècnica mixta basada en la utilització de llapis de colors, aquarel·la i retoladors, l'obra de Malagón és una peça que té darrere una varietat de significats que a vegades escapen a la mateixa creadora.

"No, els colors escollits no són els de les colles de Mollet", afirma entre sorpresa i divertida per la coincidència. "Com a ser artístic i sensible que sóc estic influïda per tot el que passa al meu voltant i és clar que el lila té a veure amb el feminisme", diu

Més enllà, les arrels són un element recurrent en les seves creacions. "És una idea que em persegueix", explica Malagón per afegir que "com més arrels tinguis, més podràs expandir-te en l'espai i més fermesa tindràs". De fet, per a ella aquest concepte, té una forta relació amb la festa major. "Vaig viure molt temps a Atenes, Lima, Granada i quan tornava a casa i arribava la festa major, a Can Mulà, era com tornar a les arrels... veure a gent que feia molts anys que no veia o trobar-me amb els amics de sempre", explica.

A més, per a l'artista, l'obra de la portada expressa "calma i serenitat". "És un dibuix lluminós i que dóna bon rollo, com la festa major", assevera Malagón.

Malagón de 37 anys va néixer a Mollet. Encara que l'artista multidisciplinària viu a Barcelona, segueix molt vinculada a la capital baixvallesana, perquè hi té el taller i treballa al Centre d'Estudis Mollet com a professora d'educació d'art visual i plàstica. "Aquest any m'he pres un permís des de març per poder fer front a la quantitat de feina artística que m'ha vingut", afirma l'artista.

Edicions locals