Tot a punt per al correfoc amb més pirotècnia dels Diables

Les colles de la Llagosta, Santa Perpètua i Calafell són les convidades

Cultura

Tot a punt per al correfoc amb més pirotècnia dels Diables
Tot a punt per al correfoc amb més pirotècnia dels Diables

Dissabte al vespre, el Ball de Diables de Mollet portarà el seu correfoc des de la plaça de Pau Casals fins a la plaça Prat de la Riba, en un Nou de foc, que fa la volta a la plaça de l'església.

Mentre que l'entitat organitzarà una cercavila al matí (11 h) per la rambla Balmes i per diversos carrers de l'entorn per anunciar el correfoc nocturn, a partir de les 22 h les espurnes i el foc inundaran la ciutat en l'actuació amb més pirotècnia de la història de l'entitat, amb més de 100 tiradors.

També hi participarà el Moll Fer i els Diables Guaite'ls de Calafell, Les Llagostes de l'Avern i els Joves Diables de Santa Perpètua de Mogoda. A la plaça Major arrencarà la pirotècnia, amb una baixada solemne, i ben aviat arribaran les primeres sorpreses de la nit. A més, durant tot el recorregut hi haurà com cada any diverses figures i cascades de foc, així com l'home de foc, com a parts més destacades de l'espectacle.

El cap de colla de l'entitat, Xavi Corbera, assegura que "sense gent, no hi ha festa", i que és molt important que hi hagi una bona participació. Això farà que "com més públic hi hagi més grosses seran les festes". I l'excap de colla Manel Soria també afegeix, en un missatge per convidar la gent, que "la pólvora provoca molta alegria", clau essencial per a aquests dies de festa major.

Modificacions a la junta de l'entitat

Després de la celebració del 35è aniversari, en la darrera edició de la festa, l'entitat ha modificat la seva junta directiva. La junta entrant està formada per Guillem Vives (president), Xavi Corbera (cap de colla), Aída Garcia (secretària), Laia Anglada (cap de tabals i tresorera), Dani Blàzquez (co-cap de colla) i Ismael Belmonte (relacions públiques). El cap de colla, Xavi Corbera, assegura que el Ball de Diables, així com qualsevol entitat cultural de la ciutat, són bons espais per implicar-s'hi, perquè "serveix per fer teràpia personal, per fer grup i per aprendre a conviure en societat". I més concretament sobre Diables, Corbera diu que són una "bona colla" i que la pirotècnia és "collonuda".

Edicions locals