Freddy Mercury es reencarna per una nit a Can Mulà amb Momo

L’Escenari del parc comptarà també amb els grups Hotel Cochambre i Los 80 principales i amb la festa La Fricandera de Rac105

Cultura

Aquest ha estat l'any de Freddie Mercury. La película Bohemian Rapsody en la qual Rami Malek interpretava al famós líder de la banda de rock-pop i que li va valdre l'Oscar al millor actor, ha fet que aquest mític grup tornés a posar-se de moda. Què millor, doncs, que sentir les seves cançons altre cop aquest cop de la mà d'una banda tribut com Momo a Can Mulà dimarts.
 

Es tracta d'un homenatge que neix des del cor i amb un profund coneixement del llegat musical que versiona. Això fa que hagi estat l'única banda de parla hispana triada per tocar a la 24a Convenció de Fans de Queen celebrada a Anglaterra. Naturalment, el principal actiu de Momo és la veu del seu cantant, José Luis Momo Cortés, que és capaç de reproduir els molts registres de Mercury. La seva qualitat ha estat elogiada, fins i tot, pel mateix Brian May, guitarrista de Queen, que el va escollir personalment per protagonitzar la versió espanyola del musical We will rock you.

Cortés es va sentir atret per Queen des de petit, encara que va ser després de la mort de Mercury, el 1991, quan va desenvolupar el que defineix com una "obsessió compulsiva". Pel que fa a la banda, el seu origen cal situar-lo en l'any 2000. Des d'aleshores el grup ha ofert més de 700 concerts de gran qualitat.

Cochambre, incombustibles

Hotel Cochambre torna una vegada més amb les seves versions al parc de Can Mulà aquesta festa major. El grup de versions format per Benito Inglada –pregoner de la festa de Mollet l'any 2015– Charlie Cuevas, Diego Marín, Danny Navarro i Miguel Pino contagiarà de nou la seva energia al públic i el farà embogir amb el seu espectacle de versión, Cucaracha Toru, la mitjanit del dissabte al parc de Can Mulà.

Amb quasi 20 anys d'experiència damunt l'escenari i amb tres premis ARC de l'Associació Professional de Representants, Promotors i Managers de Catalunya, Hotel Cochambre s'ha convertit en un referent de les festes populars. Les seves actuacions són una barreja de qualitat musical i humor juntament amb una posada en escena ben treballada que fa que la banda sigui una de les més sol·licitades a Catalunya.

És precisament això, la posada en escena, una de les característiques més destacades de la banda. Els espectacles giren al voltant d'un hotel desnonat que en la seva època daurada va acollir músics de primera fila.

Cadascun dels membres de la banda interpreta un paper dins d'aquesta història: hi ha un conserge, un ascensorista, un recepcionista, un aparcacotxes i servei d'habitacions. Tots plegats, amb la voluntat de sobreviure, decideixen interpretar els èxits dels artistes que es van allotjar al seu hotel.

Les seves actuacions són un viatge a través del temps des dels anys 80 fins a l'actualitat, que permeten a totes les generacions gaudir de la seva música. El repertori d'Hotel Cochambre va del Barrio a Depeche mode, de Bon Jovi a Rafella Carra, de Maná a Xuxa o de Pereza a Bruno Mars. Tampoc faltarà el rock d'AC/DC i Bon Jovi, el pop d'El canto del loco i Maldita Nerea, i fins i tot els ritmes llatins de cantants com Don Omar.

Després dels Cochambre, serà el torn per una altra banda de versions. Los 80 principales estan considerats com un dels millors grups tribut a la dècada dels 80. Amb més de 7 anys de trajectòria la formació ha tocat a les principals ciutats de l'Estat espanyol fent viatjar en el temps a milers d'espectadors. Les cançons de Queen, Pink Floyd, AC / DC, Dire Straits, El Último de la Fila, Tequila o Alaska prendran Can Mulà gràcies a Los 80 principales, una banda que el 2017 obtenia el premi ARC a la millor gira per festes majors.

Una nit amb el Fricandó

La festa oficial de RAC105 basada en el programa diari de la cadena de ràdio, Fricandó Matiner, farà la seva parada al parc de Can Mulà a les 00.30 h, dilluns. Sota el títol de La Fricandera, aquesta festa està liderada per Ernest Codina. Serà una de les últimes oportunitats de poder viure la màgia de Codina al capdavant del Fricandó Matiner, ja que la companyia radiofònica ha decidit substituir el programa matinal per La segona hora.

En el cas de Mollet, a Codina se sumen els DJ Hector Mas i MonDJ que portaran, a més de bon rollo i humor els millors èxits del moment. Aquesta festa es defineix com un moment "dedicat als joves que estan esperant amb ànsies el seu instant festiu i lúdic". "A més, també és per a tothom, ja que és una música que escoltem a la ràdio cada dia", diuen des de la mateixa festa.

Edicions locals