Diada castellera de gamma extra amb Minyons de Terrassa i Xics de Granollers

Els terrassencs són els únics que han portat castells de nou a la plaça Prat de la Riba –el 1993 i el 2012–, i enguany podria repetir-se

Cultura

La jornada castellera de la festa major promet emocions fortes i castells de vuit o nou pisos, de gamma extra. La plaça Prat de la Riba tan sols ha vist castells de nou pisos en dues ocasions amb els Minyons de Terrassa, els anys 1993 i 2012.

Precisament la colla del Vallès Occidental serà una de les entitats convidades a la Diada Castellera de la festa major, que també comptarà amb la presència dels Xics de Granollers i dels amfitrions, els Castellers de Mollet. La jornada tindrà lloc el diumenge 18 d’agost a partir de les 18 hores a la plaça Prat de la Riba.

La petjada dels Minyons de Terrassa encara es recorda a la plaça Prat de la Riba com la millor de les actuacions de castells a Mollet. De pitet van ser els anys 1993 i 2012 amb castells de gamma extra de nou pisos i ara, el 2019, s’espera que hi hagi una tercera vegada. La colla vallesana està de celebració dels seus 40 anys i tot fa pensar en una històrica diada castellera amb els de Terrassa al capdavant de la festa.

“Fa dos anys teníem contractada una entitat de nou amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls però no es va fer la Diada pels atemptats i ara tornem a insistir amb una colla de nou, perquè ens fa molta il·lusió que puguin descarregar castells de gamma extra. Els Minyons de Terrassa són una referència internacional del món casteller i, a més, tindrem els Xics de Granollers, que és molt probable que també facin castells de vuit”, admet el president dels Castellers de Mollet, Siscu Carvajal, que afegeix: “Serà una jornada espectacular”.

D’entre els castells que es podrien veure a la plaça Prat de la Riba s’esperen de gamma extra amb els Minyons de Terrassa, que podrien descarregar el 2 de 9 amb folre i manilles o un pilar de 8 amb folre. Pel que fa als Xics, les expectatives també són altes i podrien portar a plaça un castell d'èxit com és el 4 de 8 o un 5 de 7. “I a nosaltres ens agradaria poder presentar el 3 de 7 amb agulla, però sabem de la seva dificultat. Encara ho estem valorant perquè si no fem això intentaríem el 3 de 6 amb agulla i una torre de sis”, remarca Carvajal.

A banda de la Diada Castellera, els Castellers de Mollet donen la possibilitat a la ciutadania molletana de conèixer com és el procés de fer un castell amb tres assajos de portes obertes. El més proper dels tres a la ciutadania serà el dimecres 14 d’agost amb un assaig enmig de la plaça Catalunya, a partir de les 20 h. “És important aquest tipus d’assaigs perquè així tenim més visibilitat envers a la ciutadania. De fet qualsevol podria inscriure’s a la colla”, diu el president dels Castellers de Mollet. També hi haurà assajos el dilluns 12 d’agost i el dimarts 13 d’agost al Centre Cívic l’Era, seu de l'entitat, a partir de les 19.30 h.

Edicions locals