El Moll Fer celebra el 10è aniversari i la Santa Teca estrena una cançó

A més dels dos bestiaris de les colles, la ciutat també gaudeix des de l'any passat de la Cuca Molla, que enguany sortirà amb Gegants

Cultura

Els aniversaris estan a l'ordre del dia en la festa major d'enguany. I és que a més dels 25 anys de les colles, el Moll Fer, el bestiari torrat, també compleix 10 anys.

Concretament en aquesta edició hi haurà una novetat pel que fa a les sortides del Moll Fer, i és que la invocació –amb una cercavila des de Can Gomà fins a la plaça Prat de la Riba– serà la seva primera aparició. "Així es dóna més sentit cronològic", assegura el responsable de comunicació de la colla, Pablo Moreno.

La següent sortida serà dijous amb la cercavila i el ball infantil. Es tracta d'un acte sense pirotècnia enfocat als nens i al fet que en acabar es puguin fer fotos a la plaça per apropar la fera als més petits de la colla. I la darrera aparició serà dissabte a la nit en el correfoc amb diables i el ball nocturn amb pirotècnia a Prat de la Riba.

D'altra banda, la voluptuosa Santa Teca també celebrarà una festa molt especial amb l'estrena de la seva cançó, amb la banda de música dels Castellers de Mollet –amb gralles, tabals i un ball especial per a l'ocasió–. Serà dissabte al vespre a la plaça Prat de la Riba, després de l'encesa del campanar. Tot seguit arribarà la tradicional processó fins a Can Mulà.

D'altra banda, el bestiari morat també participarà divendres al Tapes Tour, on podrà ser portat per qualsevol participant que vulgui. A més, dissabte a la tarda formarà part de la cercavila del pregó, mantenint la reivindicació d'altres anys de voler entrar a la plaça. "L'Ajuntament no ens deixa; diuen que per motius de seguretat", assegura Jose López, cap de la colla del mam. I dimarts acompanyarà els gegants cap als focs artificials.

Segon any amb la Cuca Molla

D'altra banda, la gresca molletana va ampliar l'any passat el seu bestiari amb la Cuca Molla, que surt a ballar amb els infants molletans tant en la festa major d'estiu com en la d'hivern i que actualment està formada per unes vintena de famílies. La bèstia la porten infants, però van guiats per una persona adulta.

Enguany, la Cuca Molla sortirà diumenge a la tarda conjuntament amb els gegants, en una passejada que començarà a les 18.30 h a la plaça de l'Església i que arribarà cap a les 19.30 h al parc de les Pruneres, on tindrà lloc el ball final.

"En aquesta festa, la Cuca vol fer amics a Mollet i vol conèixer més a fons els geganters", explica David Carbonero, un dels impulsors del bestiari, conjuntament amb Oriol López. Carbonero també assegura que en les pròximes actuacions "hi haurà sorpreses", i que "ara s'engega una comissió per innovar l'actuació".

Edicions locals