Joan Garriga i el molletà Pele MacLeod seran els protagonistes de la MiT de les colles

El parc de Can Mulà tornarà a ser divendres l'escenari dels concerts organitzats per Morats i Torrats, amb aquestes dues actuacions

Cultura

Divendres al vespre tornarà una nova edició de la MiT de les Colles, la  nit  musical  organitzada  per  les colles de Morats i Torrats, amb Joan Garriga & Galàctic Mariatxis com a principals estrelles de la nit.

Es tracta d'un grup de rúmbia vallesana –barreja de cúmbia i rumba– amb un nou repertori del garriguenc Joan Garriga (exDusminguet i La Troba Kung Fú), que farà reviure amb versions temes d'anteriors formacions i d’altres del cançoner de taverna i ball de plaça. A la formació hi ha bateria (Francisco Batista Clota Rambo), baix elèctric (Marià Roch), i guitarra i acordió diatònic (Joan Garriga). I tots ells havien coincidit a La Troba Kung Fú.

La idea de Galàctic Mariatxis arrenca després d’una gira per petits locals la primavera del 2017 i algun festival a l’estranger. El 2018 van començar a gravar cançons noves i a tocar-les en directe durant l'any, mentre combinaven l’activitat del grup amb els espectacles teatrals Bodas de Sangre de Federico García Lorca i La bona persona de Sezuan de Bertold Brecht. Aquest 2019, Joan Garriga i el Mariatxi galàctic ha publicat Nocturns de vetlla i revetlla (Fina Estampa, 2019), que presentarà a Mollet.

Pele MacLeod

Per la seva banda, el molletà Pele MacLeod –nom artístic del projecte musical de Pele Bernial– posarà la nota musical local a la MiT.

D'aquesta manera, Pele MacLeod portarà divendres a escena el seu darrer disc, Pluja Fina –tot i que també tocarà cançons dels seus discs anteriors–, en una actuació que li fa "molta il·lusió", i encara més per ser a casa. També es mostra "molt content" per poder actuar "a l'escenari gran de la festa major divendres, davant de molta gent".

D'altra banda, el molletà comenta que "fa 15 anys que no toco a la festa major de Mollet" i convida els conciutadans a apropar-s'hi per "gaudir del projecte d'uns professionals de la música que són de Mollet". "En altres municipis de Catalunya rebem molt bona acollida. Què menys que a Mollet, a casa, sigui igual", afegeix.

Pluja fina és un àlbum que "manté el segell MacLeod", però que és "més animat i positiu". El disc conté "cançons sinceres" de pop contundent, disco, funk, folk i fins i tot hi ha una havanera. Tot plegat, sota la producció del mateix MacLeod i de Marc Parrot. Els assistents al concert gaudiran d'uns espectacles "molt propers i participatius", com afirma el músic, i on "s'ho passaran molt bé".

Cinc actuacions a la nit dels grups locals, sota l'organització d'AMAM

L'Associació de Música i Art de Mollet tornarà a organitzar dijous la seva pròpia nit de festa, amb concerts de diversos grups locals. Serà de 20 h a 0.30 h en un lloc tan "emblemàtic, cèntric i icònic de la ciutat" com el parc de les Pruneres, on ja fa diversos anys que no se celebra aquesta activitat. Edu Perro serà un dels artistes que passarà per l'escenari de les Pruneres, i ho farà presentant el seu nou àlbum No me sigas estoy perdido. Red Velvet portaran una àmplia selecció de cançons reinterpretades amb un estil molt personal. D'altra banda, Desmejorados i Proyecto Piharo, per la seva banda, posaran el punt rocker a la nit, amb tocs de punk, els primers, i de blues, els segons. Per últim, el parc de les Pruneres també podrà gaudir del concert d'Adri Ese, qui, de fet, recentment va actuar a la festa major de Gallecs.

Edicions locals