Els de la teca aposten per la solidaritat per celebrar els 25 anys

Els morats visitaran la residència de Santa Rosa, faran una masterclass de llengua de signes i portaran a terme una passejada de gossos solidària, entre d'altres actes

Cultura

Sergi Escudero

“Sense la colla torrada, la colla morada no tindria sentit. Així que els hem de felicitar”, va sentenciar en José López, el nou cap de colla de Morats el dia de la presentació de la festa major. Una mostra més del bon ambient que actualment hi ha entre les dues colles. Això no treu que l’orgull morat pretengui que durant la festa major “hi hagi més samarretes morades que mai portades per gent de totes les edats”.

Per aconseguir-ho, han organitzat 60 actes, 25 d’ells infantils i 11 de nous. A més, gairebé un 10% dels actes tindrà un caràcter solidari. “La pretensió és donar veu a aquells que no solen tenir l’oportunitat d’expressar-la públicament”. Els actes solidaris seran la capta de sang, la visita a la residència de Santa Rosa, la masterclass de llengua de signes, la passejada de gossos solidària i la classe de Cubatón Solidari que destinarà tota la recaptació a l’Associació Catalana de Fibrosi Quística.

Noves activitats

Pel que fa a les activitats noves, la intenció és recuperar algunes del passat amb motiu de la celebració del 25è aniversari de les colles i proposar-ne algunes que no s’han fet mai per tal d’engrescar les diferents generacions de molletans.

“Recuperem el Corremoll, que és un acte que ens demanen des de fa temps, i estrenem un Banquet Morat amb foodtrucks, un karaoke, o una festa de petardeo. Tenim molts actes per a la gent jove, però també per als infants, i per això en fem 25, alguns de tradicionals com la Pintada de Guixos i l’Arrebossa’t i d’altres de nous com els donuts voladors o el trivial", explica el cap de colla morat, qui afegeix que "també renovem altres activitats com la Gimcana Infantil”, apunta.

López també vol remarcar que l’efemèride dels 25 anys deixa molt lluny polèmiques del passat entre les colles, les quals van tenir el seu punt àlgid durant la festa major del 2010 amb la suspensió del repte: “Portem molts anys amb bon ambient perquè les dues volem el millor per al poble. Durant l’any no parem de fer activitats de forma conjunta i som amics. Les dues colles volem que la festa major sigui una festa de referència al Vallès i que la gent no marxi de vacances i es quedi a Mollet aquestes dates”.

José López s'estrena com a cap de colla

José López (Mollet del Vallès, 1997) és el cap de colla morat des de l’octubre passat, quan va agafar el relleu de Vanessa Sánchez. En el passat ha fet voluntariats a la ciutat, concretament a l’associació Activa’t i a l’escola Can Besora i actualment treballa al menjador d'aquesta escola i fa de contacontes a l’escola Federico García Lorca. “La meva vinculació amb la festa major comença des de ben petit, quan ja hi vaig començar a participar d’una manera o una altra. Però no és fins al 2016 que vaig decidir fer-me soci de la colla morada i participar activament”, explica qui també és membre dels geganters.

La seva progressió a la colla morada ha estat meteòrica. El 2017 ja va entrar a formar part de la junta i l’any passat va decidir assumir el càrrec de cap de colla en haver-hi eleccions. “Els meus objectius com a cap de colla són que la festa major sigui encara millor, més participativa, amb actes inclusius i per a totes les edats. És una obligació portar la cultura a Mollet i fer possible que la festa major no mori”, sentència.

Edicions locals