Elena Nieto és la dissenyadora d'un cartell 'per la igualtat'

L'autora viu a Parets, però manté molta relació amb Mollet del Vallès tant des del punt de vista laboral com familiar

Cultura

Elena Nieto amb Josep Monràs
Elena Nieto amb Josep Monràs

La festa major de Mollet sempre ha anat agafada de la mà de l’art mitjançant el cartell, un altaveu que ha servit al llarg dels anys perquè els artistes amb una relació amb la ciutat hagin pogut expressar la seva visió d’aquest esdeveniment que cada estiu engresca la ciutat. L’autora del d’enguany és l’Elena Nieto, una dissenyadora gràfica baixvallesana que va estudiar a l’Escola Massana de Barcelona i que en l’actualitat resideix a Parets.

Però manté molta relació amb Mollet. Sense anar més lluny, en el passat va treballar en aquest mateix diari i aquest 23 d’abril, dia de Sant Jordi, va presentar a l’Hospital de Mollet el llibre ReMi, un nen que Fa Sol, una història sobre un nen amb autisme que s’utilitzarà com a eina d’inclusió en l’Educació Infantil. Ella n’és la il·lustradora i l’autor, en Miquel Gómez.

Fantasia molletana

Des del 2013, Nieto és la fundadora i directora de l'empresa de disseny gràfic Ambitgrafic, que ha dissenyat des d'etiquetes de cerveses a decoracions de restaurants, passant per portades de discos de música i cartells d'obres teatrals. “Al cartell volia donar-li un aire tradicional per l’aniversari de les colles i que fos figuratiu perquè tothom s’hi pugui sentir identificat. Quan em van fer l’encàrrec en qui primer vaig pensar va ser en la gent que fa possible la festa i la viu i per això volia donar-li molt color i molta fantasia, la qual lliga molt bé amb la història de Mollet”, explica Nieto.

A banda del moll, els dos personatges que apareixen en la composició són un noi i una noia, que porten una banderola mentre es miren i caminen en la mateixa direcció. “Volen ser una mostra de respecte i convivència, que es allò que desitgem per a aquestes festes. Vull fer un crit en aquest sentit”, diu Nieto.

Aquesta també és la pretensió de l'Ajuntament i de totes les entitats que participaran en la festa major. Amb aquest propòsit, s'ha reforçat encara més la seguretat i s'hi instal·laran dos punts liles: un de nocturn al parc de Can Mulà i un altre d'itinerant durant el dia.

Malgrat estar digitalitzat, el cartell usa algunes tècniques de la serigrafia per donar-li un aire tradicional que pretén combinar amb els 25 anys de les colles i els geganters. És la primera vegada que Nieto, que actualment “està centrada en la il·lustració”, és l’autora d’un cartell per una festa major.

Edicions locals