Els Mojinos tornen a Mollet amb nou disc i gira sota el braç: 'Los más grandes'

El grup amb arrels molletanes torna al parc de Can Mulà per festa major per presentar el seu nou treball discogràfic

Cultura

El Sevilla, cara visible de Mojinos Escozíos
El Sevilla, cara visible de Mojinos Escozíos

La gira Los más grandes de Los Mojinos Escozios aterrarà al Parc de Can Mulà diumenge 18 a la mitja nit després de passar per escenaris d'alt nivell com el del festival Viñarrock de Villarobledo (Albacete) o el Weekend Beach Festival de Torre del Mar (Màlaga). Els molletans tornen a casa seva amb les cançons més populars de la seva trajectòria i temes nous del seu darrer disc, publicat aquesta primavera amb la discogràfica Satélite K i el qual té el mateix títol que la gira. El primer single és Mis Quintillizos.

Mojinos Escozios, format per tres sevillans i dos barcelonins, va sorgir l’any 1994, després que els cinc components es coneguessin al bar Pirata de Mollet del Vallès –un dels bastions dels heavys de l'època a la comarca–. El seu estil sempre ha estat marcat per la influència de grups com AC/DC i Deep Purple, amb un estil que barreja hard-rock i heavy metal, acompanyat per les seves lletres de caire humorístic, i a la vegada crítiques amb la societat.

Els inicis al Baix Vallès

La formació, que fa anys que arrossega un públic nombrós, va començar a assajar, però, a la comarca, concretament en un centre cívic de Mollet i a actuar al Pub Darwin de Parets, que rebia queixes dels veïns pel soroll dels concerts. Fins i tot, una nit que es van queixar a la Guàrdia Civil, els Mojinos van haver de suspendre una actuació ja començada. Poc després, el festival de Mollet Ja era hora! va donar-los a conèixer arreu del Vallès Oriental i el productor Esteve Coll va decidir oferir-los de gravar una maqueta per la discogràfica Horus.

No obstant això, el seu primer treball no es va publicar, ja que l’empresa va considerar que les lletres eren obscenes. Aquell mateix any van conèixer Toni Martínez, que acabaria sent el seu mànager al cap d’un mes.

Gràcies als seus contactes la banda va aconseguir arribar a tot l’Estat i va començar a tenir cert reconeixement.
Anys després van publicar el seu primer disc, Mojinos Escozios (1996) i, més tard, la seva consagració, Las margaritas son flores del campo (2001), del qual van arribar a vendre més de 150.000 còpies i els va convertir en un dels grups de rock més importants a escala estatal. Set anys després, al cap d’un mes de la publicació d’un nou disc, la banda va haver d’afrontar la pèrdua del seu mànager, Toni Martínez.

El bon humor i l'actitud irreverent del seu cantant, El Sevilla, sempre ha estat present als escenaris i de ben segur que atreurà molt públic al Parc de Can Mulà, uns seguidors que podran recordar alguns dels temes més coneguts, com Mi jefe i Soy guay, que s’han convertit en autèntics himnes del Mojinos Escozíos.

El grup ja porta més de 1.700 concerts a les seves espatlles i 22 anys de trajectòria en el món musical. Sembla que encara els hi queda corda per estona.  

The Covers Band, amb les seves versions, faran de teloners

Els teloners dels molletans seran The Covers Band, un sextet de Palamós nascut el 2007 i que posa al dia els temes de rock & roll de tots els temps. "El nostre repertori està format per temes de grups internacionals dels 80 i del rock espanyol de 'la movida, i per adaptacions discotequeres i barreges de les tendències que estàn més de moda, sense oblidar la música en català", explica el grup a la seva pàgina web.

Edicions locals