Peix Fregit porta els sons mariners a Prat de la Riba

El grup es va formar el 1972 i és un dels clàssics de la tradicional cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell

Cultura

Peix Fregit
Peix Fregit

Mollet s’aproparà un any més al cant de la mar amb el grup d’havaneres Peix Fregit, un dels més destacat del seu gènere.

La nit del dilluns 19 d'agost (22.30 h) la plaça Prat de la Riba es convertirà en un escenari propi del litoral català amb un grup amb més de quatre dècades damunt dels escenaris.

Peix Fregit va iniciar la seva trajectòria musical l’any 1972, quan els seus primers components (Marià Cervera, Josep Bastons i Manel Iglesias) cantaven en sopars, festes i actes diversos. Però no va ser fins al 1974, que no es van batejar com a Peix Fregit, nom amb què avui dia és reconegut internacionalment.

Des d’aleshores el grup ha aconseguit un estil propi i reconegut, tot i el relleu dels seus components al llarg dels anys. En el seu repertori, destaquen principalment peces com les havaneres, els valsets mariners, les sardanes i la cançó marinera i de taverna. De fet, el grup ha pres part gairebé a totes les edicions d’un dels escenaris mítics del sector com és la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell. A més, és un dels grups d’havaneres que ha creuat fronteres amb espectacles a d’altres països com ara el Japó, Bèlgica, França o Alemanya, entre d’altres.

En un nou estiu intens, Peix Fregit es presentarà a la plaça Prat de la Riba per delectar als amants de les havaneres amb els seus tres components: Pere Molina, primera veu i guitarra, Norbert Torrecillas, segona veu i acordió i Jordi Tormo, tercera veu. Un espectacle del més alt nivell del cant d’havaneres.

Edicions locals