La Jovenívola de Sabadell i la Ciutat de Terrassa repeteixen per festa major

La plaça catalunya i l'envelat seran els escenaris de la programació sardanista de la festa molletana

Cultura

Sardanes
Sardanes

“Una festa major sense sardanes no és una festa major. Els pobles que no tenen sardanes els hi falta alguna cosa”. Així ho considera Albert Tarrés, president de Tradicions i Costums, entitat encarregada de l'activitat sardanista del programa fesiu. La festivitat molletana comptarà amb dues jornades intenses de ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola de Sabadell i la Cobla Ciutat de Terrassa com a protagonistes.

La primera jornada serà diumenge amb una doble sessió amb la Jovenívola de Sabadell. L’entitat del Vallès Occidental es va fundar l’any 1976 i és una de les més rellevants del panorama català. Durant més de 40 anys han ofert milers de ballades, concerts i aplecs, alguns d’ells també a Mollet.

Enguany, la Jovenívola de Sabadell també farà un concert a l’escenari de l’Envelat (18 h) i una ballada a la plaça Catalunya (20h). “És una de les millors colles de sardanes que hi ha i ja ens tenen acostumats a venir a la ciutat per l’aplec. És molt apreciada pels sardanistes de Mollet”, admet Tarrés.

La segona jornada de sardanes tindrà lloc dilluns i en aquesta ocasió serà el torn de la Ciutat de Terrassa. La cobla egarenca oferirà una ballada de sardanes a l’escenari de la plaça Catalunya (19 h). “Serà un segon dia també interessant amb la colla de Terrassa perquè és una de les més importants del panorama actual”, avala Tarrés. Tot i això, el president de Tradicions i Costums creu que l’escenari de plaça Catalunya “es tornarà a quedar petit” i confia en oferir “dos dies de bona ballada amb més d’una trentena de peces”.

Edicions locals