Cinema a la fresca i curtmetratges fantàstics per festa major

La festa major tindrà dues propostes cinèfiles que intentaran arribar a públics de totes les edats

Cultura

Aladdin
Aladdin

El Grup d’Activitats Cinematogràfiques (GAC), conegut a la població pel seu Fantasmoll, el festival de cinema fantàstic que se celebra anualment a Mollet del Vallès, afegirà enguany una activitat a la festa major.

Serà un marató de curtmetratges fantàstics que els ciutadans podran veure al Mercat Vell. “La idea és que n’hi hagi vuit i siguin d’autors vallesans amb ganes de mostrar en públic els seus treballs. Preferiblement han de pertànyer al gènere fantàstic, però també estem oberts a propostes d’intriga, suspens i terror”, explica Àlex Aguilera, del GAC.

Després de la marató de curtmetratges el públic assistent podrà votar els que més li hagin agradat i els dos amb més puntuació formaran part de la propera edició del Fantasmoll, que tindrà lloc el 23 de novembre. “Allà es podran tornar a veure juntament amb obres nacionals i internacionals”, afegeix Aguilera. Les inscripcions per participar-hi es van tancar l’1 d’agost. L’altra activitat cinèfila d’aquesta festa major serà la doble sessió de cinema infantil i familiar a la fresca que tindrà lloc al Parc de les Pruneres. Les pel·lícules escollides seran Aladdin –la versió de carn i ossos estrenada aquest 2019, dirigida per Guy Ritchie i protagonitzada per Will Smith–  i Mula.

Per a tots els públics

Aladdin és la modernització d’un clàssic de Disney que va guanyar dos Oscars –millor banda sonora original i millor cançó– l’any de la seva estrena, el 1992. L’obra està basada en el conte d’Aladdin i la làmpada meravellosa, que explica la història d’un jove pobre que somia amb casar-se amb la filla del sultà del mític regne d’Agrabah, la princesa Yasmin.

Per la seva banda, Mula és una pel·lícula estrenada l’any passat dirigida i protagonitzada pel mític Clint Eastwood, qui interpreta el paper d’Earl Stone, un octogenari solitari en fallida econòmica al qual li apareix l’oportunitat de salvar la seva situació mitjançant un treball tan senzill com conduir. Allò que desconeix és que la proposta comporta convertir-se en un traficant de drogues d’un càrtel mexicà.

Edicions locals