L'Ajuntament, contra la violència masclista i pel consum responsable d'alcohol i drogues per festa major

Pepi Muñoz, regidora de Polítiques de Gènere i Feminisme va explicar que enguany hi haurà dos punts liles per evitar les agressions

Societat

8M de 2019
8M de 2019

L'Ajuntament de Mollet ha llençat dues campanyes de sensibilització i prevenció per a la festa major.

a primera rep el nom de De festa controla't, no perdis el cap! mentre que la segona ha estat batejada com Només Sí és Sí. Per una Festa Major lliure d'agressions sexuals.

Amb el consum responsable

La primera campanya té com a objectiu conscienciar dels riscos del consum d'alcohol i altres drogues i prevenir situacions derivades d'aquest d'abús. Segons explica el consistori, "un dels entorns de major risc són les festes, per aquest motiu es farà un treball basat en quatre punts". El primer serà una campanya publicitària als busos interurbans. El segon consistirà en l'elaboració d'un conjunt de vídeos sobre el consum responsable que es passaran durant els concerts al parc de Can Mulà. El tercer serà una formació a les entitats que s'encarreguen dels bars de festa major, així com a la resta d'entitats que participen i ho desitgin. Per últim, es disposarà un punt de conscienciació i prevenció sobre el consum al concert del dilluns, "ja que és el dia on es concentra un públic més jove". A més, hi haurà una carpa informativa amb quatre educadors que tindran alcoholímetres i que també sortiran de l'emplaçament per controlar els espais exteriors.

Contra les agressions

Pepi Muñoz, regidora de Polítiques de gènere, feminisme i diversitat va explicar durant la presentació de la festa major que enguany, "s'incrementarà la seguretat" per tal de minimitzar les agressions masclistes. En el marc de la campanya Només Sí és Sí, l'Ajuntament va explicar que el que es pretén és "posar en evidència que cap agressió sexual és justificable, ni pel consum d'alcohol, ni per la manera de vestir, ni per l'ambient festiu". Així mateix, Muñoz va anunciar que "es disposaran dos punts liles per sensibilitzar a la ciutadania, prevenir les agressions sexistes i LGTBIfòbiques i actuar davant d'una agressió". La regidora va afegir que mentre un dels punts liles s'establiria a Can Mulà, "l'altre serà itinerant i diürn i s'anirà desplaçant per la ciutat en funció de les activitats que es realitzin". A més, el personal dels punts estarà identificat amb samarretes específiques. Aquests treballaran en coordinació amb els cossos de seguretat que participen en la festa.

No seran els únics elements d'aquesta campanya. "Es vol trencar amb la cultura del consentiment i de la complicitat amb les agressions sexuals", afirmen des de l'Ajuntament.

La proposta, que compta amb l'adhesió de les colles de Morats i Torrats i de les entitats responsables dels bars de la festa, ha escollit diversos missatges que s'aplicaran als gots i tovallons amb el lema Només sí és sí; a les polseres amb el text Si et passa a tu, jo no passo; i a les banderoles del parc i l'envelat amb missatges com A Mollet cap agressió, entre d'altres.També s'han realitzat vídeos de sensibilització que es projectaran als espais de festa.

Edicions locals