Joan Pera reivindica el riure

L'humorista destaca amb acudits la necessitat de riure més durant el pregó de la Festa Major de Mollet

Cultura

Joan Pera reivindica el riure
Joan Pera reivindica el riure

L'actor i humorista Joan Pera, pregoner de la Festa Major 2019 de Mollet, ha reivindicat el riure en una plaça Prat de la Riba plena de gom a gom aquest dissabte al vespre. "Hauria d'haver-hi una conselleria del riure. Riem poc. Si no ets polític, costa fer riure", ha destacat Pera, al costat de l'alcalde Josep Monràs, que no s'ha dirigit a la ciutadania.

El pregoner molletà ha desitjat una "bona Festa Major" amb un somriure d'orella a orella. "Si ens riem més, no ens farà falta anar al metge", ha augurat l'humorista, que ha reconegut sentir-se molt content de ser el pregoner de Mollet. "Em fa gràcia fer de pregoner de la Festa Major. Tota la vida havia somiat ser pregoner de Mollet", ha rigut Joan Pera, que s'ha dirigit en elogis respecte a la ciutat.

El moment de la descoberta de la nova vestimenta dels gegants solemnes de Mollet

Joan Pera ha destacat el riure i la seva llarga, i exitosa, trajectòria professional com a còmic. L'actor ha encadenat acudits durant prop d'un quart d'hora de rialles, algunes més fines que d'altres, recordant alguns dels seus doblatges més reconeguts, com ara Woody Allen o Mr. Bean. També ha explicat el seu pas per Can Gomà amb Paco Moran o per la Televisió de Catalunya. "Vaig ser la primera persona a sortir per TV3 i després vaig trigar 30 anys en tornar a sortir. Em trucaran per quan la tanquin", hi reia Pera.

L'actor s'ha acomiadat donant les gràcies a tots els assistents a la plaça Prat de la Riba, en especial, "a la gent que sap riure" i ha felicitat les colles de Morats i Torrats i als Gegants de Mollet pels seus 25 anys.


Gegants, Morats i Torrats, protagonistes

El pregó ha comptat amb Joan Pera com a principal protagonista però en cap cas han quedat com a secundaris les entitats que enguany sumen un quart de Segle. Abans del pregó, els Gegants de Mollet han descobert la nova vestimenta dels gegants solemnes, en Vicenç i la Marinette, que posteriorment han fet un ball enmig de la plaça Prat de la Riba. Tot seguit, els Castellers de Mollet han realitzat tres pilars amb tres mocadors representant el color de les colles de Gegants, Morats i Torrats. A més a més, les colles morades i torrades han tornat a donar color a la plaça Part de la Riba. 

Edicions locals