Els gegants Vicenç i Marinette estrenen vestimenta al pregó

El Taller Sarandaca de Granollers ha estat l'encarregat dels nous vestits

Cultura

Els gegants Vicenç i Marinette estrenen vestimenta al pregó
Els gegants Vicenç i Marinette estrenen vestimenta al pregó

La nova vestimenta dels gegants solemnes de Mollet, en Vicenç i la Marinette, ja no és cap secret. Tot just abans del pregó de la Festa Major de Mollet, es va descobrir els nous vestits dels dos gegants més antics de la colla Gegantera de Mollet a la plaça Prat de la Riba.

La descoberta va tenir emoció amb un compte enrere. Des del balcó es van estirar les cordes que tenien els dos gegants tapats. Els encarregats de fer l'estirada van ser els caps de colla Morats i Torrats, el president dels Gegants, Manuel Cesáreo i l'alcalde Josep Monràs. La banda sonora de la plaça va ser unànim de sorpresa i satisfacció. "Estem molt contents de la nova vestimenta, que representa el que són els dos gegants. El Vicenç és un pagès i la Marinette una hostelera, tots dos de princpis del segle XX", va dir el president dels Gegants, Manuel Cesáreo, que estava molt content. 

Tot just després de la descoberta, els gegants van fer el seu primer ball a plaça. De fet, els dos gegants solemnes només ballen al carrer a Mollet durant la Festa Major d'hivern i d'estiu. Els dos gegants van ser creats el 1982 per la primera colla gegantera i les figures van ser creades pels artistes locals Cesc Bas i Josep Nogué. El taller encarregat de la nova vestimenta és el Sarandaca, de Granollers. "Hem escollit uns teixits que són més vistosos, més moderns i que pesen molt menys", va dir Cesáreo. 

La nova vestimenta ha estat possible per un acord amb l'Ajuntament de Mollet després d'una petició de la colla gegantera de Mollet, que enguany celebra 25 anys. 

Pel 2020 nova vestimenta pel Mir i la Guillema

Si bé enguany s'ha renovat la vestimenta d'en Vicenç i la Marinette, pel 2020 els Gegants de Mollet preveuen renovar els vestits dels altres dos gegants, el Mir i la Guillema. "Hem parlat amb l'Ajuntament i hi ha aquest acord. És molt important també renovar la vestimenta del Mir i la Guillema perquè aquests són els gegants que van a  d'altres localitats", va explicar Manuel Cesáreo. 

Cercavila el diumenge de Festa Major

D’altra banda, com és habitual en totes les edicions de la festa major, la Colla Gegantera farà l’habitual plantada de gegants a la plaça de l’Església i la passejada de gegants juntament amb la Cuca Molla per acabar fent la ballada final al Parc de les Pruneres. Serà avui diumenge 18 d'agost a partir de les 18 h. Abans però, a les 12 h, els gegants participaran en la missa del Vot de Poble que es farà a l'església de Sant Vicenç. Com a fi de festa, dimarts 20 els gegants sortiran des de la plaça Prat de la Riba per anar a veure els focs artificials que clouran la gresca. 

Edicions locals