Les colles es riuen també d'elles amb els Versots

La nit de dissabte també va tenir com a protagonistes el Moll Fer i la Santa Teca

Cultura

Les colles es riuen també d'elles amb els Versots
Les colles es riuen també d'elles amb els Versots

Els Versots no passa desapercebut per cap element molletà, tampoc per a les colles de Morats i Torrats, que enguany compleixen 25 anys i també es van riure d'elles la nit de dissabte en una plaça Prat de la Riba plena. Per això, el primer versot va tenir com a protagonista a les dues colles de la festivitat, però van haver d'altres protagonistes com ara l'exalcaldessa Montserrat Tura o l'actual batlle Josep Monràs, en un repàs pels darrers 25 anys de Mollet, i sota la direcció de La Tramolla. 

La llengua ven dirigida cap a les colles no es va fer esperar. "Tot va començar per un grup d'arreplegats amb massa temps lliure i molta enveja de Granollers", es deia en un cabaret a la molletana. De la colla morada van destacar la seva evolució. "De petita era formaleta, la preferida de la mestra, i una mica pilota, però un dia va veure la llum, se li van inflar els ovaris, i es va tornar una revolucionària radical", es deia. Tanmateix amb la colla torrada. "La veieu una mica atrotinada perquè de jove es fotia unes farres monumentals. Però els anys no perdonen, les ressaques són molt dolentes i ara ja només se la veu per la festa en horari infantil", van dir.

Tot i això, al cabaret molletà es va remarcar la figura de les colles. "Han instaurat la saníssima tradició de dedicar un moment de la festa a ridiculitzar els nostres governants, i obligar-los a somriure i dissimular mentre per dins es caguen en tots els nostres morts", van sentenciar.

Posteriorment va tenir lloc un especial amb alguns dels versots més destacats dels darrers 25 anys, principalment, de caràcter polític, amb protagonistes com ara l'exalcaldessa Montserrat Tura, que va cantar "No llores por mi Salmonete, mi alma está contigo", tot recordant el 2003, o ja el 2016, amb l'alcalde Josep Monràs, cantant una versió del "Resistiré". Tot i que les colles van criticar amb un missatge en la pantalla de l'escenari que per fer el versot amb Montserrat Tura no van poder utilitzar el balcó de l'antic Ajuntament, tal com van fer el 2004, i enguany van haver de fer-ho des d'un balcó, prop de les escales. "El Govern unicipal ens ha prohibit utilitzar el 'seu' balcó per a la realització d'aquest sketch. En 2004, en canvi, no vam tenir cap problema. Mals temps per la llibertat d'expressió? O és que amb els anys es tornen més rancis?", es preguntaven en un missatge els colles.

Més gresca dissabte amb Moll-Fer i Santa Teca


La gresca del dissabte nit va tenir com a protagonista les colles i el foc. A partir de les 22 hores va tenir lloc el correfoc amb Diables de Mollet i passades les 23 hores el ball del Moll Fer Torrat a la plaça Prat de la Riba. Posteriorment, Versots, Morat i Torrat d'Honor i un dels moments més esperats, l'encesa del campanar al ritme de la música. En acabar, la colla morada va agafar el protagonisme amb la processó de Santa Teca fins Can Mulà, on hi havia el concert d'Hotel Cochambre i Los 80 Principales.

Edicions locals