Castellers de Mollet arriba al centenari dels castells carregats de 7

Les construccions més destacades de la jornada van ser dels Minyons de Terrassa amb un pilar de 6 i un 3d8

Cultura

El 3d7 carregat a plaça Prat de la Riba.
El 3d7 carregat a plaça Prat de la Riba.

Els Castellers de Mollet van carregar el castell de 7 número cent a la Diada castellera de la festa major, que va tenir lloc ahir diumenge a la tarda a la plaça Prat de la Riba amb Minyons de Terrassa i Xics de Granollers. Les construccions més destacades van ser de Minyons amb un pilar de 6 i un 3d8. 

La colla molletana està del tot consolidada en les construccions de set pisos. Si bé ja és colla de 7, ahir diumenge va assolir el castell de 7 número cent amb el 3d7, que van descarregar a la primera ronda. Segons dades de la colla, aquest és una de les construccions més habituals i és que l'han descarregat fins a 45 vegades, les mateixes que els 4d7. A més, han descarregat dos castells 5d7 i un 3d7 amb agulla. A banda d'això, les dades de la colla també recullen cinc castells carregats 4d7 i dos 3d7.

A banda del 3d7, la colla amfitriona va descarregar a plaça un pd4, un 5d6, un 4d6 i un 2pd4. "Portem tota la setmana enfeinats amb altres activitats de festa major i encara hi ha gent de vacances. Tot i això teníem aspiracions elevades i hem pogut fer un castell de 7, però a segona ronda hem hagut de baixar les expectatives i assegurar amb construccions de 6. No hi han hagut caigudes i ha sortit bé", va explicar en acabar la Diada la cap de colla molletana, Gisela Bonbilà.

Els castells més destacats els van fer els Minyons de Terrassa, que van descarregar un 3d8 i un pilar de 6. Tot i que a plaça s'esperaven castells de 9 perquè la colla del Vallès Occidental ja ho havia fet altres anys a Mollet. "És una actuació de circumstància perquè encara hi ha gent de vacances. Divendres vam tenir le primer assaig de vacances i aquesta era una primera actuació després de vacances, tot i això hem fet un bon castell de 8 i un pilar de 6", va admetre el cap de colla dels Minyons de Terrassa, Arnau Boada. Els Minyons també van descarregar un 2pd4, un 3d7 amb agulla, un 5d7 i un 2pd4. 

Pel que fa Xics de Granollers va descarregar un pd4, un 2d6, 3d7, 4d7 i 2pd4. 

Edicions locals