"Morats ens ha guanyat per petits detalls"

El cap de colla dels Torrats, Aitor Millán, es mostra satisfet de la "implicació de les persones amb les colles"

Cultura

"Morats ens ha guanyat per petits detalls"
"Morats ens ha guanyat per petits detalls"

Torrats no guanya la competició de les colles des de l'any 2015, tot i això segueix sent líder del palmarès històric amb dotze victòries. A la competició del 25è aniversari s'han vist superats per Morats, que han guanyat 11 a 4, i ja sumen nou victòries. El cap de colla dels Torrats, Aitor Millán, valora molt més la participació que no pas el resultat final. "El final és anecdòtic guanyar o perdre. El més important és que hi hagi participació i la gent s'ho passi genial. Crec que les dues colles ho estem aconseguint i cada any va en augment la competició", diu Millán.

El resultat final deixa una victòria contundent per Morats, però les proves han estat molt ajustades. "Morats ha guanyat en petits detalls i hi ha hagut quatre proves que podrien haver acabat per una colla o un altre", destaca Millán, que reconeix: "aquest any hem perdut, potser Morats ho ha merescut més que nosaltres".

Ja fa tres edicions que Torrats no guanya la competició de les colles i l'objectiu pel 2020 és intentar trencar aquesta dinàmica. "Nosaltres seguirem treballant per capgirar aquesta dinàmica dolenta però no deixa de ser un número final que dóna més emoció a la festivitat. Aquesta és una rivalitat que no ha d'existir més enllà de l'àmbit de la competició.", remarca el cap de colla dels Torrats.

Aitor Millán creu que aquesta edició del 25è aniversari marcarà un abans i un després a la competició de les colles per la implicació de les persones. "He vist molta més gent participant. Potser fa uns anys jo veia que la competició de les colles anava cap abaix, però enguany he pogut veure molta gent implicada donant un cop de mà o participant o fent de voluntari a les proves", diu Millán. De fet, els Torrats han venut prop de 600 samarretes i 700 mocadors "sent un èxit total", afegeix Millán.

Edicions locals