Endesa reclama a l'Ajuntament de Mollet més de 60.000 euros del deute de factures de famílies vulnerables

El consistori reclama a la Generalitat una solució per "no traspassar més càrrega econòmica als ajuntaments"

Societat

Endesa reclama a l'Ajuntament de Mollet més de 60.000 euros del deute de factures de famílies vulnerables
Endesa reclama a l'Ajuntament de Mollet més de 60.000 euros del deute de factures de famílies vulnerables

La companyia elèctrica Endesa ha demanat aquest estiu a l'Ajuntament de Mollet que pagui el 50% de les factures pendents de famílies desfavorides del municipi.

A principis d’agost, l’Ajuntament de Mollet i més de 200 consistoris catalans com Terrassa, Sabadell, Girona o Lleida van rebre una carta d’Endesa en la qual els demana que paguin la meitat d'aquest deute, que a Mollet puja a gairebé 122.000 € corresponent a 94 famílies desfavorides.

En aquest sentit, l’Ajuntament exigeix a la Generalitat que trobi una solució urgent a aquesta situació perquè "les famílies vulnerables no es vegin afectades i per no traspassar més carrega econòmica a l’Ajuntament". Segons dades del consistori, en els darrers quatre anys Mollet ha destinat uns 100.000 euros a ajudar a pagar les factures d’electricitat de famílies vulnerables. A més a més, de 2015 a 2019, l’Ajuntament ha tramitat 2.654 informes perquè col·lectius desfavorits puguin accedir a les bonificacions que s’atorguen per al subministrament i a les quals hi tenen dret.

Una llei "incompleta"
La Llei de Pobresa Energètica, aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2015, prohibeix que les companyies tallin el subministrament elèctric als col·lectius vulnerables. Tot i que la llei va ser aprovada fa quatre anys, l'Ajuntament lamenta que la Generalitat "encara no hagi elaborat el reglament per desenvolupar-la" i reclama al Govern que elabori el reglament de la Llei catalana de Pobresa Energètica i que "deixi de traspassar responsabilitats als ajuntaments".
 
El 2014, un any abans d’aprovar-se la llei, l’Ajuntament de Mollet va ser el segon municipi de Catalunya, després de Barcelona, a signar un conveni amb Endesa per lluitar contra la pobresa energètica i evitar talls en el subministrament d’electricitat a la ciutadania més vulnerable.

Edicions locals