Maria José Sánchez presenta la seva renúncia com a alcaldessa de Sant Fost

L'alcaldessa trànsfuga fa un "pas al costat" i es mantindrà com a regidora no adscrita

Política

Sant Fost de Campsentelles

El proper 9 de setembre, Maria José Sánchez, deixarà de ser alcaldessa de Sant Fost. Així ho ha anunciat per mitjà d'una carta de renúncia que ha presentat aquest dilluns al matí al registre d'entrada de l'Ajuntament.

Sánchez, però, tal i com estableix el Reglament d’Organització, funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals no abandonarà l'acta de regidora, fet que permetrà el manteniment del govern actual –format per ERC-JxSF, Podem i Sánchez com a regidora no adscrita– i que presumiblement encapçalarà ERC-JxSF, força amb la majoria de regidors de govern (cinc de set).

L'encara alcaldessa defensa la seva decisió i assegura en la carta que presenta la renúncia "no per covardia o incompetència sobrevinguda, sinó com una qüestió de valentia, responsabilitat i democràcia".

Sánchez agraeix els companys de govern "la confiança que van fer en mi en el Plenari d’Investidura del passat mes de juny" i també "les mostres d’estima del personal municipal, i el suport directe de la meva família".

Sobre l'oposició d'IUSF, l'alcaldessa trànsfuga denuncia el que considera un "assetjament", ja que, segons l'alcaldessa "IUSF ha centrat les seves crítiques i els seus esforços en la meva persona. He hagut de patir desqualificacions personals, m’he sentit perseguida i assetjada.

Amb tot, a la carta, assegura que "les crítiques i els insults no m’han espantat mai" però assumeix que el debat polític des del ple d'investidura "s’ha centrat en la legitimitat de la meva persona, i això no és just pel nostre poble". "L'Ajuntament no es pot permetre el luxe de perdre el temps parlant i debatent sobre la meva persona".

Amb aquest "pas al costat", com defineix la mateixa Sánchez, vol "forçar aquells que critiquen a tornar a enfocar el debat als temes que cal debatre: la gestió, funcionament i futur del bé públic, l’interès general i el nostre poble".

"Amb la meva renúncia espero que desapareguin els rancors, les ofenses, les crítiques personals i que els demòcrates sapiguem treballar de forma conjunta per arribar a grans acords que sobrepassin els propers quatre anys de legislatura", conclou.

Així doncs, l'Ajuntament ja ha convocat el ple extraordinari per prendre coneixement de la renúncia de Sánchez. Serà el proper 9 de setembre a les 20 h. En aquesta mateixa sessió es farà la votació del nou alcalde.


 

Edicions locals