Podem proposa un sistema per detectar quins abandonaments de mobles són actes incívics

El grup municipal presenta una moció al ple per implantar un sistema telemàtic

Societat

El grup municipal de Podem presentarà una moció al ple d'aquest mes de setembre en què proposa un sistema telemàtic per detectar quins dels abocaments de mobles que es troben a la via pública són conseqüència d'actes incívics.

La moció proposa el disseny i la implantació d'un sistema telemàtic complementari a l'existent en el qual l'usuari rebi un codi a la seva sol·licitud, el pugui imprimir o simplement l'escrigui en un foli i l'enganxi de forma visible en el mobiliari a retirar en el moment de la seva posada a la via pública a l'espera de la seva recollida. La mesura, segons Podem, té per objecte "que no pugui ser confós el veí que està fent ús del servei de recollida de mobiliari de forma correcta amb aquell que està realitzant una pràctica incívica d'abandonament de mobiliari a la via pública", apunten.

A més, també gràcies a aquest codi, es podrà bonificar l'actual impost d'escombraries domiciliàries "com a incentiu per a la seva promoció i ús a més de com a justa compensació per a tots aquells que tenen un comportament cívic i comparteixen els valors del civisme i la convivència", diuen.

Per aquest motiu, la moció també demana que es modifiquin les ordenances fiscals per tal de bonificar l'impost d'escombraries domiciliàries a aquelles persones que facin ús d'aquest servei municipal.

El grup municipal, que ha presentat la moció atenent diverses propostes de millora rebudes del col·lectiu Molletopina, assegura que durant els mesos de juliol i agost "s'ha vist incrementada la pràctica incívica de l'abandonament de mobles vells als carrers de Mollet". Amb tot, reconeixen també que en el darrer any hi ha hagut un increment de les sol·licituds de recollida de mobiliari mitjançant l'ús del telèfon del servei gratuït de recollida.

Actualment, les sancions per infringir l'ordenança cívica en aquest cas oscil·len entre els 750 i els 3.000 euros.

 

Edicions locals