Es posen en funcionament els ascensors de Mollet Santa Rosa

L'estació guanya, d'aquesta manera, accessibilitat

Societat

Aquest divendres s'han posat en funcionament els ascensors de l'estació de Mollet Sant Rosa, set mesos després que s'habilités el pas inferior per creuar les andanes i que, automàticament, es tanqués el pas per sobre les vies.

Segons apunten des de Renfe, "els tràmits administratius i la burocràcia que s’ha de dur a terme han fet que la contractació de l’escomesa elèctrica necessària no hagi estat el fluïda que s’hagués desitjat per totes les parts implicades", causant del retard en el funcionament dels ascensors..

D'aquesta manera, l'estació de Mollet Santa Rosa guanya des d'aquest divendres una accessibilitat per a tots els usuaris que no hi havia des que es va tancar la passera per sobre les vies.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Mollet ha publicat un comunicat valorant "positivament la posada en marxa dels ascensors perquè milloren l’accessibilitat per a tota la ciutadania, especialment per a les persones amb problemes de mobilitat". Tanmateix, també "continua demanant que s’accelerin les obres per millorar l’accessibilitat de Mollet-Sant Fost, l’altra estació de la ciutat".

Unes obres de més d'un milió d'euros

Renfe ha finalitzat les obres de millora de l’estació de Mollet Santa Rosa el que permetrà millorar l’accessibilitat d’aquesta terminal, amb unes obres executades per Contratas Vilor que han tingut un cost d'1.219.455 euros.

Els principals treballs realitzats han estat: construcció d’un pas inferior amb ascensors a ambdues andanes; recreixement d’andanes i prolongació fins a 200 metres, el que facilitarà l’accessibilitat al tren des de l’andana; eixamplament de l’andana central; substitució de la il·luminació existent a les andanes; implantació de paviment podotàctil per guiar l’encaminament fins els ascensors i escales del pas inferior; instal·lació de noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales; i eliminació del pas de vies.

Edicions locals