Sergi Mingote vol completar els catorze vuit mils en 1.000 dies

L'alpinista paretà, que ja ha fet sis vuit mils en 367 dies, vol superar el rècord mundial del sud-coreà Kim Chang-Ho de 7 anys, 10 mesos i 6 dies

Esports

Sergi Mingote vol completar els catorze vuit mils en 1.000 dies
Sergi Mingote vol completar els catorze vuit mils en 1.000 dies

L'alpinista Sergi Mingote va establir un nou rècord Guiness el juliol passat després de completar els sis vuit mils sense l'ajut d'oxigen en un total de 367 dies. El paretà ara té la intenció de continuar el projecte i completar la resta de vuit mils en un temps rècord de 1.000 dies. La nova aventura passa a anomenar-se 14x1000 Catalonian Project Pirineus Barcelona 2030.

El paretà ha explicat aquest matí el seu nou projecte al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat al costat del Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, i del director del CAR, Ramon Terrassa. L'objectiu de Mingote és coronar els catorze vuit mil sense oxigen i superar l'actual rècord de 7 anys, 10 mesos i 6 dies, que pertany al sud-coreà Kim Chang-Ho. "El repte va néixer d'una il·lusió personal", ha admès Mingote, que s'ha engrescat a completar els catorze vuit mils després del balanç positiu del primer repte: "tenia dubtes de com em trobaria amb els sis vuit mils, però he vist que he estat bé, amb experiència i en bona forma. Ara m'ha donat l'oportunitat de gairebé ser els únics ara de rebaixar el rècord dels set anys". 

A Mingote li queden vuit vuit mils i prop de 600 dies per completar el repte. "Sense l'ajut familiar, això seria impossible", ha dit. Per aquest motiu, el projecte es reprèn aquest mes de setembre i la propera setmana ja marxa per fer la pujada al cim del Dhaulagiri (8.167 metres). Precisament aquest cim se li va resistir l'octubre passat i ara hi tornarà per enllestir el seu setè vuit mil. L'activitat continuarà ja el 2020 amb un calendari que passa al març per l'Annapurna (8.091 m), al maig el Kanchenjunga (8.586 m), al juliol el Gasherbrum1 (8.068 m), al setembre el Cho Oyu (8.201 m) i l'octubre el Sisha Pangma (8.027 m). Pel 2021, Mingote afrontarà els dos últims cims del projecte: a l'abril el Makalu (8.463 m) i, finalment, al maig l'Everest (8.848 m), que suposarà la tercera vegada que hi puja.

Pirineus-Barcelona 2030

Sergi Mingote afronta el nou repte amb l'objectiu de superar el rècord del sud-coreà Kim Chang-Ho però amb l'agefit que serà "la cara visible", ha remarcat Gerard Figueras, de la candidatura Pirineus-Barcelona per acollor els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. "Té molt sentit tot plegat perquè per poder fer aquest repte jo entreno als Pirineus", ha destacat Mingote. L'alpinista ha remarcat la importància de la candidatura olímpica per tractar-se d'un repte esportiu, la promoció dels cims catalans i una millora de les infraestrtures i de connexió. 

Edicions locals