L'Associació de Veïns de l'Estació del Nord reclama 25 propostes per al Pla Integral del barri

El document restarà obert durant un temps per tal que el veïnat pugui incorporar-hi les seves propostes

Societat

L'Associació de Veïns de l'Estació del Nord reclama 25 propostes per al Pla Integral del barri
L'Associació de Veïns de l'Estació del Nord reclama 25 propostes per al Pla Integral del barri | AAVV Estació del Nord

L’Associació de Veïns de l’Estació del Nord ha elaborat un document amb 25 propostes que hauria d'incloure el reivindicat Pla Integral del barri molletà.

Dijous va tenir lloc la segona assemblea oberta al barri, a la qual varen assistir prop de 50 persones, precisament amb l'objectiu de presentar i posar en comú amb els veïns i veïnes les necessitats recollides a l’anterior reunió celebrada al mes de juliol a peu de carrer. El document restarà obert durant un temps per tal que el veïnat pugui incorporar-hi les seves propostes.

Des de l'associació es reclama la creació d'una comissió de treball encarregada de reivindicar un Pla Integral, que vagi més enllà de petits arranjaments i que contempli una millora global d’aquest barri, "degradat pel pas del temps i per una evident manca d’inversió pública".

L'associació organitzarà dissabte un taller d’elaboració de pancartes reivindicatives per a la recuperació i dignificació del barri, i està previst que el pròxim dimarts 24 de setembre tindrà lloc la primera reunió de la comissió.

Els 25 projectes que es reclamen

El document contempla actuacions en diversos àmbits. Pel que fa a la mobilitat i accessibilitat es demana: la millora de l’entorn de l’Estació de Santa Rosa i el carrer Diputació, ja que "és una zona de trànsit i porta d’entrada a la ciutat de Mollet"; la millora i senyalització dels camins escolars per connectar el barri amb els centres escolars de manera segura; la instal·lació d’una barana al carrer Onze de setembre a l’alçada del carrer Terol; eliminar les barreres arquitectòniques de les voreres i dels carrers; i l'arranjament de voreres i del trajecte de l'avinguda Burgos, des d’Onze de setembre fins als carrers Sant Isidre i La Plana, així com la instal·lació de bancs.

En edificis i infraestructures reclamen: la desaparició i substitució dels fanals penjats als edificis; la detecció de façanes en mal estat, i que s'ofereixi informació i ajuts a les comunitats per tal de rehabilitar-les; i la revisió i substitució de cablejat elèctric.

Quant a neteja i civisme, apunten a: buscar solucions als "contenidors que funcionen com a deixalleria"; millorar la neteja i l’estat dels contenidors; posar més papereres i millorar la seva distribució; i engegar la campanya de civisme i d’agents cívics per acabar amb l’incivisme d’excrements de gos o abandonament de deixalles al mig del carrer, entre d'altres.

Els projectes a les places, parcs i zones de vianants són els més nombrosos: recuperació i adequació de parcs amb zones infantils a La Farinera, a les zones del costat de l’estació, a la plaça Gavina i a l'entorn de l’escola Montseny; incloure una zona de vianants al passeig Joan Maragall, retirar la gespa artificial i substituir-la per una zona enjardinada real i amb arbres, amb zones d’ombra; la remodelació de la plaça del carrer Onze de setembre i donar-li un nom; la rehabilitació de l’entorn de l’escola Sant Jordi, al final del carrer Poeta Maragall amb el carrer Sant Isidre; la instal·lació i millora de la distribució de fonts públiques, tenint present els itineraris escolars; la instal·lació de punts d’aigua per refrescar-se a l’estiu; i la remodelació del parc de la plaça de l’Estatut, que, segons l'associació, no és inclusiu, té barreres arquitectòniques i és insuficient per a l’ús que se'n fa.

Per últim, en un apartat que han anomenat vida de barri, reclamen: suport i foment del comerç de barri i de proximitat; obertura dels patis i pistes escolars en horari no lectiu; incorporar un centre cultural autogestionat pels veïnat del barri; i fomentar i donar suport a les activitats de caire comunitari, i dotar de més activitat i pressupost a la Biblioteca Can Mulà.

Edicions locals