Mon Pa presenta un ERO per tancar les seves quatre botigues de Mollet

L'empresa cessarà tota la seva activitat i acomiadarà els 96 treballadors de les botigues molletanes i de les 23 que té a Barcelona

Economia

Mon Pa presenta un ERO per tancar les seves quatre botigues de Mollet
Mon Pa presenta un ERO per tancar les seves quatre botigues de Mollet | Google Maps

L’empresa Mon Pa –a través de les panificadores MYRPA i PAMYR– va presentar el passat dilluns 2 de setembre un expedient regulador d'ocupació (ERO), que suposarà el tancament de totes les seves botigues –4 a Mollet i 23 a Barcelona– i l'acomiadament dels seus 96 treballadors, "al·legant causes econòmiques", segons informa el sindicat Comissions Obreres (CCOO).

Aquest "expedient d'acomiadament col·lectiu" suposarà, per tant, el cessament de tota l’activitat productiva i, per tant, es tancaran els forns de pa molletans dels carrers Gaietà Vinzia, Berenguer III i Gaietà Ventalló, i de l'avinguda Caldes de Montbui.

Des del sindicat consideren que "aquesta mesura és del tot desproporcionada i injusta", i denuncien que "s’ha executat de mala fe per part de la direcció de l’empresa".

D'altra banda, també han sol·licitat a l’empresa "que es paguin les dues últimes mensualitats que deu a la plantilla" i insten "a buscar solucions que garanteixin la continuïtat de l’activitat i l’articulació de mesures no traumàtiques per a la plantilla".

En les dues primeres reunions amb la direcció de Mon Pa, segons CCOO l'empresa "no ha aportat cap solució i únicament al·lega la manca de liquiditat per pagar les nòmines, cosa que deixa clara una nul·la voluntat de diàleg amb expectatives de continuïtat".

Amb tot plegat, des de CCOO afegeixen que treballaran "intensament per trobar una solució mitjançant la negociació", però no descarten iniciar mobilitzacions "per desencallar aquesta lamentable situació, provocada per la mala gestió de Mon Pa".

Edicions locals