Marta Vilaret, la segona candidata amb més suports a l'Executiva Nacional d'ERC per darrere de Junqueras

El molletà Albert Biescas també ha estat escollit membre del Consell Nacional del partit

Política

Els militants d'ERC han votat la nova Executiva Nacional del partit en el marc del 28è Congrés Nacional d'Esquerra Republicana celebrat aquest cap de setmana. La regidora molletana Marta Vilaret ha estat la segona candidata amb més suports de l'única candidatura que es presentava, només per darrere del cap de llista Oriol Junqueras.

Vilaret, escollida com a vicesecretària general de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva, ha aconseguit un 86,9% de suport de la militància (4.512 vots), un percentatge només superat pel cap de llista de la candidatura, Oriol Junqueras (88,34%), que n'assumeix la presidència. Al capdavant del partit, es mantenen Junqueras, Marta Rovira (secretària general), Pere Aragonès (coordinador nacional) i Marta Vilalta (secretària general adjunta).

A les votacions per a l'elecció de l'Executiva Nacional han participat un total de 5.195 persones, d'un cens de 9.087 persones. La participació ha estat d'un 57,14%. Hi ha hagut 5.192 vots vàlids, 4.693 vots a favor i 499 vots en blanc.

D'altra banda, el president de la secció local d'ERC a Mollet, Albert Biescas, amb 1.064 vots, ha estat un dels 30 escollits per formar part del Consell Nacional del partit. A les votacions per a l'elecció dels membres del Consell Nacional han participat un total de 5.195 persones, d'un cens de 9.087 persones. La participació ha estat d'un 57,14%. Hi ha hagut 5.192 vots vàlids i 524 vots en blanc.

Edicions locals