La Marxa Pelegrí Pi homenatjarà a 'Los malagueños de Mollet' i Joan Zafra

La cursa cicloturista, del CC Plana Lladó, tindrà lloc el proper 6 d'octubre amb un mallot vermell en honor als germans Torres

Esports

Pedro Torres amb el mallot vermell, al costat de Germán Viejo, CC Plana Lladó; l'alcalde Josep Monràs i Joan Zafra.
Pedro Torres amb el mallot vermell, al costat de Germán Viejo, CC Plana Lladó; l'alcalde Josep Monràs i Joan Zafra.

Un mallot vermell es vestirà a la 31a edició de la Marxa Cicloturista Ciutat de Mollet Memorial Pelegrí Pi en honor a dos dels tres homenatjats, els exciclistes professionals i germans Pedro i Dámaso Torres, coneguts amb el sobrenom de Los malagueños de Mollet. També rebrà un reconeixement Joan Zafra, vinculat amb el Club Ciclista Mollet des de fa una seixantena d'anys. L'acte de presentació de la marxa, que organitza el Club Ciclista Plana Lladó, ha tingut lloc avui a l'Ajuntament de Mollet i se celebrarà el 6 d'octubre.

En aquesta nova edició,  la cursa cicloturista tindrà un mallot vermell en honor als germans Torres, que van competir als anys setanta en l'àmbit professional amb l'equip La Casera-Peña Bahamontes -vestia un mallot vermell- completant curses de renom com el Tour de França i la Vuelta a Espanya. "El mallot d'enguany és vermell perquè hem volgut que sigui el més similar possible al mític equip La Casera on van córrer els dos germans Torres", ha explicat el president del Club Ciclista Plana Lladó, Germán Viejo, que va remarcar el passat molletà dels germans.

Tots dos van establir-se, quan eren petits, amb la seva família a Martorelles els anys cinquanta, tot i que posteriorment "fèiem més vida a Mollet", ha dit Pedro Torres, que ha recordat rient: "ens deien 'Los malagueños de Mollet' perquè vam néixer a Humilladero, de Màlaga". Aquest exciclista professional, ara de 70 anys, va ser el germà Torres amb més èxit guanyant els mallots de muntanya del Tour (1973) i la Vuelta (1977), va pujar al segon esglaó de la general de la Vuelta (1980) i va ser quart del Mundial de ruta (1974). "No vaig competir a més Tours de França perquè vaig forçar en una de les edicions i em vaig lesionar", ha comentat Torres, que va participar en sis rondes franceses, vuit espanyoles i en un Giro d'Itàlia.

Dámaso Torres, de 73 anys, que no ha pogut assistir a l'acte d'avui a Mollet, va seguir les passes del seu germà i va competir a dos Tours i una Vuelta, entre altres. "Fèiem entrenaments per les carreteres fins a la Roca del Vallès o cap a Caldes de Montbuí", ha recordat Pedro Torres, que assegura que Dámaso hi serà a la cursa del 6 d'octubre.

L'altra persona que serà homenatjada és Joan Zafra, que suma una seixantena d'anys vinculat al Club Ciclista Mollet i en l'actualitat és el seu vicepresident. "Fa 60 anys que sóc al club i mai m'havien fet una cosa així. És un orgull", ha dit Zafra, que ho explicava davant d'un bon grapat de membres del club molletà presents en l'acte de presentació, entre ells, Toribio Muga, president del CC Mollet.

L'alcalde Josep Monràs ha felicitat al club per aquesta iniciativa, que va sorgir d'un grup promotor de l'homenatge, encapçalat pel cicloturista Jose Maria Caroz. "És del tot merescut aquest homenatge, no només a aquells esportistes que han arribat a l'elit, com és el cas dels germans Torres, sinó també a totes aquelles persones que, amb treball i silenci, dediquen el seu temps a potenciar aquest esport, com és el cas d'en Joan Zafra", ha destacat Monràs en l'acte de presentació.

La cursa el 6 d'octubre

Al llarg d'aquests 31 anys, la marxa, que està inclosa en el calendari de la Challenge Catalana de Cicloturisme i del circuit Donabike que organitza la Federació Catalana de Ciclisme, s'ha consolidat com una de les més importants i amb major participació de Catalunya, com posa de manifest els 350 participants de mitjana i la participació, enguany, de més de 50 exprofessionals. La cursa tindrà lloc el 6 d'octubre amb dos circuits: el curt de 80 km i el llarg, de 94 km amb una cronoescalada.

Edicions locals