'Hem d'aprofitar la repressió en positiu per mostrar la veritable cara de l'Estat'

La molletana Marta Vilaret és la responsable de la nova Vicesecretaria de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva d'Esquerra

Política

'Hem d'aprofitar la repressió en positiu per mostrar la veritable cara de l'Estat'
'Hem d'aprofitar la repressió en positiu per mostrar la veritable cara de l'Estat'

Mollet del VallèsLaura Ortiz

La molletana Marta Vilaret ha estat triada responsable de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva d'Esquerra, una vicesecretaria creada per la nova executiva nacional del partit per donar resposta a l'actual realitat que es viu a Catalunya amb presos i exiliats polítics, entre ells, el president del partit, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira.

Segons Vilaret, la repressió exercida per l'Estat és "un factor molt important a tenir en compte, no només en l'àmbit humà, sinó també pel que fa a l'estratègia política, ja que afecta a l'hora de definir les línies a seguir", diu. En aquest sentit, la molletana considera que "s'ha d'intentar aprofitar aquesta repressió en positiu, per molt dolorosa que sigui, per mostrar la veritable cara de l'Estat a aquells que encara no se n'han adonat i que aquesta repressió se li giri en contra".

Un dels principals objectius de la nova vicesecretaria és crear una xarxa de suport als represaliats "no només als presos i exiliats sinó a molts càrrecs electes, militants i simpatitzants que també pateixen la repressió", explica Vilaret, qui destaca, a més, que el nou àmbit de treball també abraça drets i llibertats, uns principis que "queden afectats més enllà de l'independentisme".

Així doncs, la nova executiva d'Esquerra ha tingut en compte l'existència de presos i exiliats polítics a l'hora de dissenyar la seva estructura de direcció amb la creació d'aquesta vicesecretaria, que, segons Vilaret, manté, en part, una de les responsabilitats que fins ara exercia com a vicesecretària general de Suport a la Presidència i la Secretaria general del partit: ser enllaç entre Junqueras i Rovira. "Que el president i la secretària general no es puguin trobar dificulta molt el dia a dia. La meva tasca aquests darrers mesos ha estat esmolar aquestes dificultats i fer de pont entre ells dos", una responsabilitat que ha suposat molts viatges i anades i vingudes a la presó. 

Pel que fa a la jornada electoral de diumenge, en la votació als membres de la nova executiva d'Esquerra, Vilaret va ser la segona candidata amb més suports de l'única candidatura que es presentava, només per darrere del cap de llista, Oriol Junqueras, un resultat que Vilaret considera "circumstancial" i al qual vol treure importància. "Hi ha tasques dins del partit que són més agraïdes i la gent ho valora", diu Vilaret, qui continuarà compaginant la seva tasca a l'executiva nacional amb la de regidora d'Ara Mollet ERC MES a l'Ajuntament de Mollet.

Edicions locals