A concurs la reforma de la coberta de la Casa del Pintor Abelló

L'Ajuntament ha licitat l'obra que té un pressupost de 123.486 euros, IVA inclòs

Cultura, Societat

A concurs la reforma de la coberta de la Casa del Pintor Abelló
A concurs la reforma de la coberta de la Casa del Pintor Abelló

L'Ajuntament ha fet pública la licitació de l'obra de reforma de la coberta de la Casa del Pintor Abelló, en concret a la zona del taller de l'artista, on fa uns anys es van detectar goteres. El projecte preveu la construcció d’una coberta en substitució de l'actual que, segons els tècnics, es troba en molt mal estat.

La coberta cobreix  l'antic taller de l'artista, un espai no museïtzat –on no pot accedir el públic– i una altra sala que corresponia a les estances privades del pintor. Ara fa uns tres anys, hi van aparèixer goteres sobre el taller de l'artista i es van haver de buidar i traslladar les peces i mobles que hi havia a les dues sales afectades a altres espais de la Casa del pintor. La zona, a hores d'ara, continua inhabilitada.

La nova coberta mantindrà la volumetria actual i tindrà una imatge similar a l’existent, amb acabat de teula ceràmica. Aprofitant les obres de substitució de la coberta es faran altres millores en l’envoltant de l’espai, que afectaran la solera i elements puntuals de la façana.

El pressupost de licitació és de 123.486,10 € (IVA inclòs) i el termini previst d'obres és de 3 mesos. Fa un any, la Diputació anunciava un paquet d'ajudes per a patrimoni cultural, que incloïa 88.362 euros per a aquesta obra.

Edicions locals