El canvi de contenidors a Mollet no suposarà l'eliminació dels soterrats

Aquesta setmana s'ha iniciat la segona fase d'instal·lació dels nous dipòsits de selectiva

Societat

El canvi de contenidors a Mollet no suposarà l'eliminació del soterrats
El canvi de contenidors a Mollet no suposarà l'eliminació del soterrats

L'empresa pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental (Savosa), encarregada del servei comarcal de recollida selectiva depenent del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, ha començat aquesta setmana la segona fase d'implantació dels nous contenidors de selectiva a Mollet.

El procés de substitució de contenidors es va iniciar al juliol amb una primera fase ja finalitzada, en què s'han substituït 100 contenidors d’envasos i 100 de paper i cartró. En la segona fase iniciada aquesta setmana, i que està previst que acabi abans de finals de setembre, se substituiran els 50 restants, que es troben a carrers situats per sobre de l'avinguda Jaume I, segons ha informat l'Ajuntament.

A més d’actuar sobre les 150 àrees de recollida selectiva que actualment hi ha als carrers de Mollet, també es preveu implantar 12 noves àrees per seguir facilitant a la ciutadania el reciclatge i la separació de residus. Amb tot, hi ha una part residual de punts de Mollet on, per motius tècnics, no es podrà fer el canvi i es mantindrà el sistema de recollida superior.

Segons el consorci, aquest tipus de contenidors tenen un disseny més modern i són de plàstic, fet que hauria de reduir les molèsties pel soroll en la recollida i la manipulació. Es preveu, a més, que el canvi suposi una major eficiència del servei de recollida, ja que amb la càrrega lateral es redueix el temps invertit en la càrrega i descarrega.

D'altra banda, a diferència d'altres poblacions on s'està eliminant el sistema de contenidors soterrats, a Mollet, l'Ajuntament no preveu suprimir cap de les 23 zones existents a la ciutat. De fet, fa uns mesos es van canviar tots els contenidors de recollida de rebuig i d'orgànica de les illes soterrades per uns contenidors de càrrega superior –un sistema que ja feien servir els contenidors de selectiva– amb l'objectiu, segons fonts municipals d'abaratir costos de manteniment.

Edicions locals