Més de 500 persones es concentren a Mollet en contra de les detencions policials de membres dels CDR

L'acte s'ha celebrat davant l'Ajuntament amb la presència d'entitats i partits polítics

Societat

500 persones es concentren a Mollet en contra de les detencions policials a membres dels CDR
500 persones es concentren a Mollet en contra de les detencions policials a membres dels CDR

Mollet del Vallès

Més de 500 persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament de Mollet aquesta tarda per demanar la llibertat dels 9 detinguts aquest matí per la Guàrdia Civil. Una convocatòria unitària per part d'entitats i partits molletans que ha acabat amb una marxa pels carrers del municipi.

EL CDR de Mollet, l'Associació d'Avis i Àvies de Mollet, l'ANC, Omnium, Súmate, Junts per Mollet, la CUP, Poble Lliure, ERC i Moviment d'Esquerres han estat els convocants d'aquest acte que també ha comptat amb representants polítics com els alcaldes de Sant Fost i la Roca i la responsable de la nova Vicesecretaria de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva d'Esquerra, Marta Vilaret qui feia a l'inici de la concentració aquestes declaracions: "A tots ens uneix que estem convençuts, sabem i defensarem arreu que el moviment independentista és un moviment legítim que volen criminalitzar", deia Vilaret.

Durant la concentració un dels amics del detingut a Mollet feia arribar també aquestes paraules dels familiars: "Acabo de parlar ara mateix amb el pare del Berni que està a Madrid, no té cap notícia, no li han deixat veure el seu fill. Li he comentat on estava i s'ha posat a plorar i m'ha demanat que us donés les gràcies a tothom". Unes paraules d'agraïment que finalitzaven amb el clam "No esteu sols" de part de tots els concentrats davant les portes de l'Ajuntament.

En l'acte s'han llegit dos manifestos. Des de l'ANC de Mollet s'ha acusat l'Estat espanyol de vincular de nou els casos d'independentisme amb el terrorisme: "L'Estat espanyol utilitza de nou l'acusació de terrorisme per perseguir la dissidència. No tan sols això, utilitza la llei antiterrorista per reprimir l'exercici de la llibertat d'expressió," llegia la coordinadora de l'ANC de Mollet, Lídia Vilagut.

Des del CDR de Mollet, Emilio Carballo, reclamava així la llibertat dels seus companys presos: "No ens intimiden aquests muntatges, no ens intimida la repressió".

"Prou repressió, prou muntatges policials. Llibertat detinguts" ha estat a el lema de la pancarta que ha encapçalat la marxa pels carrers de Mollet, un cop finalitzada la concentració. Una manifestació on s'han escoltat de nou clams com "Fora les forces d'ocupació", "Els carrers seran sempre nostres", "Ho tornarem a fer" o "Llibertat detingudes". La marxa ha finalitzat a la plaça de l'Ajuntament passades les 20 h del vespre, amb el cant dels Segadors i reclamant la independència de Catalunya.

Edicions locals