Les negociacions entre Mon Pa i els treballadors acaben sense acord

Els empleats hauran d'esperar a la resolució administrativa de l'ERO prevista pel 4 d'octubre

Economia

Fleca que Mon Pa tenia al carrer Gaietà Ventalló de Mollet
Fleca que Mon Pa tenia al carrer Gaietà Ventalló de Mollet

Mon Pa i els treballadors es van reunir dijous passat per quarta vegada després que el dia dos de setembre l'empresa presentés un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Una trobada que finalitzava tal com havia començat, sense acord. Però amb una novetat, es donaven per tancades les negociacions.
 

El comitè de l'empresa prenia la decisió de posar punt final a les negociacions després de celebrar de nou una reunió amb la direcció del grup i no trobar una solució per recol·locar als treballadors i/o pagar-los la nòmina: "No hi ha cap possibilitat. Ho hem intentat tot. Perquè hem de seguir negociant si no volen", explicava el representant del sindicat Comissions Obreres (CCOO), Tomàs Díaz.

Segons Díaz, "l'única opció que els queda ara és esperar la resolució administrativa de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO"), el termini de la qual està previst pel 4 d'octubre. Amb el tancament d'aquest expedient els treballadors ja podran inscriure's al Servei d'Ocupació de Catalunya i tindran dret a cobrar la prestació d'atur, segons els pertoqui.

Així i tot, als empleats els quedarien per cobrar dues nòmines, la de juliol i la d'agost, i les indemnitzacions corresponents. Un deute que amb tota probabilitat, indiquen des de CCOO, els haurà d'abonar el Fons de Garantia Salarial (FOGASA), ja que l'empresa s'hauria declarat insolvent.

Malgrat tot, des del sindicat han anunciat que seguiran treballant per la recol·locació de la norantena d'empleats que Mon Pa tenia a les quatre fleques de Mollet i a les 23 de Barcelona.

Edicions locals