Mollet en Comú demana un pla d'actuació municipal contra els efectes de les onades de calor

La moció que es presenta dilluns ha estat elaborada en col·laboració amb el col·lectiu Mollet Opina

Societat, Política

Mollet en Comú demana un pla d'actuació municipal contra els efectes de les onades de calor
Mollet en Comú demana un pla d'actuació municipal contra els efectes de les onades de calor

Mollet en Comú demanarà al govern local l'elaboració d'un pla d'actuació municipal per prevenir els efectes d’episodis de calor intensa, com els viscuts el passat estiu, amb participació dels diferents serveis municipals i entitats socials.

El grup ho demanarà en una moció al ple d'aquest dilluns que ha estat elaborada amb la col·laboració del col·lectiu Mollet Opina. La proposta planteja establir que en el pla d’actuació s’hi incorporin mesures de diferent tipus, tenint en compte les necessitats de prevenció de la salut, en àmbit de les persones, de la via pública i dels equipaments municipals. A tall d'exemple, es proposa posar a disposició de la ciutadania més espais públics d’aigua: piscines, fonts; i/o ampliar-ne horaris; fer difusió de consells i recomanacions a la ciutadania davant la calor; instal·lació de tendals a la via pública per crear ombres en espais on no n’hi ha, i reduir la sensació de calor, i ampliar horaris d’equipaments municipals amb refrigeració, entre d’altres.

El grup municipal també portarà a ple una moció presentada a finals d’agost sobre la posada en funcionament dels ascensors a l’estació de Mollet Santa Rosa. Els ascensors han començat a funcionar aquest setembre. Malgrat això, i després de la reunió  mantinguda amb la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès, que va dur a terme una campanya ciutadana per reclamar els ascensors, s’ha decidit mantenir la moció, i presentar-la igualment al ple, per tal de donar-li rellevància a la qüestió.

Edicions locals