Cròniques del repte 14x1000 de Sergi Mingote: La neu ens atura al camp 2 (02)

Diari de l'alpinista paretà: 26 de setembre

Esports, Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

Cròniques del repte 14x1000 de Sergi Mingote: La neu ens atura al camp 2 (02)
Cròniques del repte 14x1000 de Sergi Mingote: La neu ens atura al camp 2 (02)

Sergi Mingote ens explica en capítols com avança el repte 14x1000 Catalonia Project, que té com objectiu pujar els 14 vuit mils en 1.000 dies. Ja ha pujat sis cims i va camí del setè. 

Ara fa poc més d’una hora que hem arribat de nou al camp base del Dhaulagiri, després de tres nits d’alçada, dues al camp 2 (6.500 m) i una al camp 1. Que ràpid ha anat tot! La darrera crònica encara estàvem a Yak Kharja, sota un diluvi. El següent dia va sortir el Sol i vam poder arribar a l’Italina Valley, un lloc preciós on vam poder eixugar part de la nostra roba.

El dia 21 va ser novament sota la neu. Vam passar el coll més alt del trekking (5.350 m) i des d’allà tota la baixada fins al camp base. Com no podia ser d'una altra manera, més neu! Allà vam poder saludar-nos amb la resta d’expedicionaris, que ja portaven gairebé una setmana al camp base, a excepció de Carlos Soria i el seu equip que van arribar en helicòpter el dia abans

La nostra estada al camp base va ser molt curta, i el dia 22 vam decidir anar camp amunt, a instal·lar el camp 1. Agustin i el seu xerpa van sortir a les sis del matí, Lluís Mattia i jo a les  vuit del matí, i una mica més tard, Moeses i Juan Pablo. Carlos Soria i el seu equip van decidir sortir un dia més tard.

L’ascens fins al camp 1 va ser entretingut per la primera part escarpada i exposada que intentava salvar la glacera. Després una llarga pala ens portava fins als 5.600 metres del camp 1. Van ser més de set hores d’esforç i dues més per fer una plataforma i muntar la tenda. Tothom al seu ritme va anar arribant al camp 1, a excepció de Lluís que va baixar per fer una millor aclimatació.

La ruta fins al Camp 2 no té cap corda fixa, tampoc és necessària, i el problema important és la neu acumulada, més d’un metre en moltes zones. Unes llargues pales de neu ens van portar fins a l’inici d’una aresta, a poc més de 6.500 metres on van instal·lar el camp 2.

Agustin amb els seus 70 anys està sent la revelació de l’equip, que amb molta força de voluntat i constància ha arribat fins aquí! La muntanya està molt carregada de neu, s’ha d’anar amb molta cura, les allaus cauen de forma continuada. Jo em trobo molt aclimatat, súper bé i ara toca esperar…

Edicions locals