Mar Juárez és desena en els 50 km marxa del Mundial de Doha

L'atleta de Montornès supera les altes temperatures del Qatar i acaba entre les deu millors marxadores del món

Esports

Mar Juárez, al Mundial de Doha.
Mar Juárez, al Mundial de Doha. | RFEA / JA Miguelez

L'atleta Mar Juárez va estrenar-se en un Mundial d'atletisme a Doha amb el desè millor temps dels 50 km marxa. La montornesenca, nascuda a Mollet, va superar les altes temperatures del Qatar -amb 32 graus i prop del 70% d'humitat- per travessar la línia de meta entre les deu millors atletes del món en la matinada del dissabte al diumenge.  Mar Juárez celebra el desè lloc dels 50 km marxa del Mundial de Doha

Després de 4 hores, 39 minuts i 28 segons, Juárez aixecava els braços a la línia de meta en senyal de victòria. La montornesenca, vinculada al Club Avinent Manresa, va assolir el desè millor registre i es va quedar a poc més de deu minuts de la lluita pel bronze, que va celebrar la italiana Eleonora Anna Giorgi. La marxadora guanyadora va ser la xinesa Rui Lang (4 hores, 23 minuts i 26 segons) i segona, la també xinesa Maocuo Li (4 hores, 26 minuts i 40 segons). 

El Mundial de Doha està sent del tot inusual a causa de les altes temperatures i per aquest motiu, des de l'organització i la Federació Internacional es va decidir que s'havia de competir de nit. Per a Mar Juárez va suposar el seu primer Mundial d'atletisme, que tot i presentar-se amb la 18a millor marca de les 24 atletes que van disputar la final, hi va acabar en un meritori desè lloc.   

Edicions locals