Aprovat el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l’Ocupació 2018-2025

El ple del Consell Comarcal valida una seixantena d'accions acordades també per més de 30 administracions i agents econòmics

Economia

Aprovat el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l’Ocupació 2018-2025
Aprovat el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l’Ocupació 2018-2025

El ple del Consell Comarcal ha aprovat per unanimitat el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l’Ocupació 2018-2025 que al final del mandat passat va validar la comissió executiva de la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA) i que defineix el full de ruta del territori pels pròxims anys de manera concertada amb agents i ciutadania.

El pla estratègic és una eina de dinamització social basada en el consens del tot el territori i en la participació de les administracions, empreses i la ciutadania en favor del desenvolupament econòmic i l’ocupació a la comarca. De fet, a la TVOA hi ha 35 entitats adherides, entre agents econòmics i administracions públiques.

Aquest pla ha estat un dels principals encàrrecs de la TVOA per tenir un document base per conèixer la situació actual en què es troba la comarca (diagnosi); dibuixar els escenaris de futur desitjats (prospectiva); consensuar una estratègia entre els agents implicats en el desenvolupament local (definició d'objectius estratègics) i definir els programes i actuacions concretes per fomentar el desenvolupament econòmic (pla d'acció). Per a l’elaboració del pla han calgut més de 25 sessions de treball i reunions grupals, on han participat prop de 100 persones de més de 60 entitats diferents.

Finalment, el document s’estructura entorn de 6 grans línies estratègiques i inclou 16 programes i 58 propostes d’actuació. Les línies estratègiques són la formació, clau per a l’ocupació, la inclusió i el desenvolupament; tecnologia, coneixement i innovació; el Vallès Oriental, pol industrial de referència; territori accessible, connectat i sostenible; suport al teixit empresarial i a l’emprenedoria; i promoció del Vallès Oriental.

Pel que fa a les accions concretes, destaquen l’impuls al pla de renovació dels polígons industrials, la promoció de l’associacionisme empresarial, el suport a la transformació digital de les empreses, millorar la mobilitat dels polígons, crear una xarxa comarcal amb serveis i recursos especialitzats per a les empreses, promoure fires de petites i mitjanes empreses de sectors econòmics estratègics i crear un espai de coordinació comarcal de l’FP, entre moltes altres.

Edicions locals